Evenimentul Zilei > Social > Cinci metode prin care EVIȚI MAHMUREALA de a doua zi
Cinci metode prin care EVIȚI MAHMUREALA  de a doua zi

Cinci metode prin care EVIȚI MAHMUREALA de a doua zi

Sărbătorile de iarnă nu vin doar cu cadouri din partea celor dragi, dar pot provoca și dureri de cap din cauza consumului excesiv de alcool. Astfel, Zilele libere de sărbători și distracția obligatorie din această perioadă merg mână în mână.

Pentru a evita aceste neplăceri, putem apela la metode pe care puțini le știu, scriu cei de la voceatransilvaniei.ro.  
Mai jos aveți cinci metode prin care puteți evita mahmureala. Acestea sunt indicate de medical nutritionist Marius Călinici.  
1. Hidratați-vă bine! Potrivit nutriționistului, alcoolul induce, prin multiple mecanisme, deshidratarea organismului, motiv pentru care consumul de alcool trebuie însoţit de o hidratare corespunzătoare. ”Spre exemplu, la o porţie de bere (350 de mililitri de lichid) se bea o porţie de apă. Şi tot aşa, alternativ, indiferent de băutura alcoolică ingerată. Important este ca hidratarea să se facă din timp”, explică specialistul.
 2. Nu asociați alcoolul cu cafeaua sau băuturile energizante, care conțin și ele cafeină. ”Cafeaua întârzie efectul psihic al alcoolului, dar nu îl suprimă. Creează, pe moment, o senzaţie bună, care va fi plătită urât în ziua următoare”, spune medicul.
 3. Nu consumați niciodată alcool înainte de a mânca. Marius Călinici recomandă și o gustare care are efect benefic dacă este luată înainte de a consuma alcool: pâine prăjită cu unt.
 4. Nu amestecați băuturile și nu depășiți măsura! ”Consumul raţional este cuprins între două şi patru porţii. O porţie înseamnă 40 de mililitri de tărie sau 150 de mililitri de vin sau 350 de mililitri de bere”, explică Marius Călinici.
 5.Beți ceaiuri și sucuri! Recomandate sunt ceaiul de mentă sau sunătoare, fiertura de ghimbir, zeama de varză  şi sucurile de citrice.