Doctorul Florence Comite, specialistă în medicina de precizie, detaliază cinci pași simpli pe care îi face pentru a trăi mai mult.
Pentru a menține masa musculară și pentru a susține îmbătrânirea sănătoasă și producția de hormoni, ea acordă o mare prioritate proteinelor, consumând cel puțin un gram pe kilogram de greutate corporală în fiecare zi.
În plus, ea alternează între antrenamente de rezistență și exerciții aerobice de două-trei ori pe săptămână, cum ar fi înotul, alergarea și mersul pe jos. Cercetările au arătat că practicarea atât a exercițiilor de rezistență, cât și a celor cardiovasculare poate reduce riscul unei persoane de a muri de tânără cu 41%.
Ce poți să faci pentru a trăi mai mult
Comite consumă, de asemenea, ciocolată neagră datorită flavonoidelor pe care le conține. Aceste flavonoide au fost legate de scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și de îmbunătățirea fluxului sanguin cerebral, ceea ce poate ajuta la prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer. Ea preferă ciocolata neagră în locul celei cu lapte, deoarece are un conținut solid de cacao de 70 până la 90% și mult mai puțin zahăr.
Comite bea rar (alt) alcool, în afară de vin sau tequila. O analiză cuprinzătoare a 4,8 milioane de studii realizată în 2023 a arătat că femeile care beau alcool au o rată de mortalitate mai mare decât cele care nu beau, în ciuda unor studii care sugerează că alcoolul ar putea avea beneficii pentru sănătate. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, alcoolul nu este sigur pentru sănătate, în nicio cantitate.
În plus, Comite efectuează cercetări asupra plantei astragalus, care are calități adaptogene și poate oferi protecție împotriva stresului, a deteriorării celulelor și a unor boli precum diabetul și cancerul. Nu există studii excelente pe oameni care să demonstreze că poate ajuta în cazul vreunei afecțiuni de sănătate, avertizează Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă. După ce a luat astragalus timp de șase luni, aceasta a raportat că vederea i s-a îmbunătățit și a putut să nu mai folosească ochelari de citit.
Există unele dovezi că astragalus poate ajuta ochii afectați de retinopatie; cu toate acestea, deoarece aceste studii au fost făcute doar pe șoareci, este posibil ca rezultatele să nu se aplice la oameni. În plus, administrarea de astragalus în timpul sarcinii poate să nu fie sigură din cauza interacțiunilor potențiale cu medicamentele care suprimă sistemul imunitar.
sursa: businessinsider.com