Cinci corpuri ale pasagerilor, găsite în Atlantic

Cinci corpuri ale pasagerilor, găsite în Atlantic

DESCOPERIRE. Armata braziliană a recuperat corpuri ale pasagerilor avionului Air France prăbuşit în Oceanul Atlantic, precum şi fragmente din aparatul de zbor.

"După o activitate intensă în cursul nopţii, trei corpuri au fost recuperate în această dimineaţă şi au fost transferate la bordul fregatei Constituicao", a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene, locotenent-colonelul Henry Munhoz. "Nu există nici o îndoială că fragmentele recuperate provin din avion, ca şi trupurile neînsufleţite", a adăugat el.

Munhoz a adăugat că au fost localizate şi alte corpuri, care vor fi recuperate în cursul zilei, însă operaţiunele de căutare sunt îngreunate de starea vremii nefavorabilă.

El a precizat că în zona în care se desfăşoară cercetările au fost reperate "sute de obiecte", printre care se numără scaune cu marca Air France şi măşti de oxigen, dar a afirmat că prioritară este, pentru moment, găsirea corpurilor pasagerilor.

Toate cele cinci cadavre recuperate până în prezent se află la bordul fregatei Constitucao, care se îndreaptă către arhipelagul Fernando de Noronha, situat la puţin peste 800 de kilometri de locul prăbuşirii avionului.

Forţele aeriene şi Marina braziliană anunţaseră ieri că au recuperat primele două corpuri, aparţinând unor bărbaţi, precum şi fragmente dintr-o aripă a avionului, mai multe scaune şi câteva obiecte personale ale pasagerilor.

Avionul, care făcea legătura între Rio de Janeiro şi Paris, a dispărut în largul coastelor braziliene, în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, cu 228 de persoane la bord, printre care se afla şi o româncă.

24 de mesaje înainte de prăbuşirea în Atlantic

SEMNALE. Avionul companiei Air France de pe ruta Rio de Janeiro-Paris, care s-a prăbuşit luni dimineaţa în Oceanul Atlantic, a trimis 24 de mesaje automate de anomalie în mai puţin de cinci minute.

Mesajele ACARS (despre anomalii, pene sau întreruperi ale funcţionării sistemelor) au fost transmise cu puţin timp înainte de catastrofă, între 5.10 şi 5.14 (ora României), a anunţat Alain Bouillard, însărcinat cu ancheta din cadrul Biroului pentru Anchete şi Analize.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 18:18

Ne puteți urmări și pe Google News