Ciclon polar peste România. Cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori. Zonele cuprinse de frig

Ciclon polar peste România. Cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori. Zonele cuprinse de frig ciclon. Sursa foto: Pixabay

Ciclon polar peste România. Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru acest weekend. Vremea se va schimba radical. Vom avea parte de ploi, ninsori şi vânt puternic.

Ciclon polar peste România. Meteorologii vin cu veşti proaste pentru acest weekend. ANM a emis cod portocaliu de vânt şi ninsori. Vremea va suferi schimbări radicale în acest sfârșit de săptămână. Această schimbare bruscă a vremii se datorează unui ciclon polar care lovește țara noastră.

Ciclon polar peste România. Prognoza meteo actualizată

Potrivit meteorologilor, iarna ar putea veni în weekend și în zonele joase de relief, nu doar la munte. Un ciclon va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre, iar o masă de aer rece va pătrunde în România dinspre est. Meteorologii anunță că se face tot mai frig și nu este exclus să cadă primii fulgi la câmpie.

Meteorologii anunță o noapte cu precipitații în cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, dar și ninsori în zonele montane înalte, iar temperaturile minime vor fi negative în mai multe zone.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oraș, Iarnă, Zăpadă, Oameni, Pietoni

Ciclon polar. Sursa foto: Pixabay

Temperaturile coboară şi la 4 grade Celsius

Prin nordul țării temperaturile ar putea ajunge însă la 10-11grade Celsius în zona litoralului. Vor fi 4 grade Celsius la noapte la Sibiu și Cluj-Napoca, 6 grade Celsius la Drobeta, un grad la Suceava și 9 grade Celsius la Galați.

Traiectoria ciclonului mai poate suferi modificări, care pot afecta foarte mult evoluția vremii. Totuși, sunt șanse destul de mari ca în zonele mai înalte de relief din estul și centrul țării ploaia să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții.

Viscol, Rece, Acoperi, Îngheţ, Natura

Vânt puternic. Sursa foto: Pixabay

Ciclon polar cu rafale de vânt de peste peste 100km/h

De sâmbătă, de la ora 18:00 și pe parcursul nopții până duminică vorbim de județe care se vor afla sub incidența unei avertizări meteorologice de cod portocaliu, precum și zona Carpaților de Curbură și, iată și Carpații Meridionali, pentru că vântul va sufla cu putere, vitezele la rafală vor fi unele semnificative, peste 80-100km/h..

De duminică, vremea se mai îndreaptă, dar va continua să fie foarte frig. În unele zone, maximele nu vor depăși 1-3°, iar în județele din estul țării senzația de frig va fi accentuată de vântul puternic, anunță Elena Mateescu, directorul ANM.