Evenimentul Zilei > Actualitate > Chris Moneymaker, asul pokerului american joacă la București
Chris Moneymaker, asul pokerului american joacă la București

Chris Moneymaker, asul pokerului american joacă la București

Primul jucător din lume care a câștigat un campionat mondial de poker după ce s-a calificat on-line, Christopher Bryan Moneymaker jacă într-un turneu la București, alături de numeroase vedete locale.

Christopher Bryan Moneymaker, în vârstă de 41 de ani, din Atlanta (Georgia, SUA), a câștigat, în 2003, Main Eventul de la World Series of Poker (WSOP), devenind prima persoană care a câștigat titlul de campion mondial după ce s-a calificat on-line, pe un site de profil. Jucătorul, poreclit „Moneymaker Effect”, vine la București pentru un turneu care debutează mâine și în care îi va avea ca adversari pe Răzvan Fodor, Sorin Bontea, Gina Pistol, Liviu Vârciu, Mikey Hash, Mircea Bravo, Marius Onuc și Andrei Gheorghe.

Turneul principal, care e dotat cu premii de 500.000 de dolari, Chris Moneymaker participă și la un turneu side-event, care-l poate califica la PokerStars Championship Barcelona și PokerStars Festival Dublin.

Mâine, miercuri, va avea loc „Turneul vedetelor”, un eveniment ce va pune la incercare cunostintele de strategie, analiza si statistica ale celor opt vedete invitate sa ia loc la masa verde alaturi de Chris Moneymaker.

„Anul trecut am avut ocazia să-l întâlnesc pe Daniel Negreanu, anul acesta joc la masă alături de Chris Moneymaker. Mă simt norocos să pot să-i întâlnesc pe acești oameni și să joc live, ținând cont că joc poker de doar șase ani și mai mult online”, mărturisea Răzvan Fodor, înainte de eveniment.

„Sunt jucător de poker de peste zece ani, joc mai mult live, iar turneul este o provocare pentru mine prin participare lui Chris Moneymker. Nici colegii mei nu sunt mai prejos, îi cunosc și știu că sunt buni jucători” spune Chef Sorin Bontea.

Blonda de la masa greilor

„N-am mai jucat poker de ceva vreme. Chiar și așa, sper să fiu în formă și să câștig. Viața este ca o ruletă rusească. Dacă nimerești glonțul, ai pus-o!”, spune Gina Pistol.

 Sigur pe sine, Liviu Vârciu e convins că el o să ia trofeul: „Îmi pare rău pentru colegii mei, am fost liber și pot participa la acest turneu. Îmi doresc încă un trofeu lângă cele pe care le am deja”.

„Îmi place pokerul pentru că e singurul joc în care trebuie să găsești un echilibru între noroc și abilitate” crede Mihai Holhos, alias Mikey Hash, cel mai popular vlogger din România, cu peste 1 milion de abonați la canalul său „Doza de HaS” de pe YouTube.

„Pokerul e ca viața. Norocul e secundar. Importantă e cartea!”, explică un alt vlogger, Mircea Bravo.

În joc se aruncă și Andrei Gheorghe.  „Joc poker din studenție, de când stăteam la cămin, și îmi place să câștig,” spune el. In 2010, el a fost gazda primului reality show de poker, „Clubul de poker”.

Tuneul se desfășoară la un mare hotel din București.