Performanță reușită de medicii de la Spitalul Militar din București, care au extirpat, marți o tumoră incredibilă, ce cântărea 40 de kilograme. Aceasta se afla în abdomenul pacientei, cu vârsta de 40 de ani. Tumora respectivă era un chist ovarian.

Înainte de-a suferi această operație chirurgicală, femeia cântărea 91 de kilograme. După o operație care a durat aproximativ 2 ore, pacienta a scăpat de tumora care avea un diametru de o jumătate de metru. Și medicii au fost șocați să vadă această tumoră. Omul care a coordonat această intervenție deosebită a vorbit despre cazul uluitor și despre contextul în care femeia a ajuns să aibă această problemă.

Și medicii au fost uimiți când au văzut tumora gigant. Cum a ajuns pacienta în această situație

Echipa medicală a fost coordonată de colonel doctor George-Costin Duţu, medic primar chirurgie generală în Spitalul Militar Central. „Și eu, și colegii mei am fost șocați de dimensiunile tumorii și ne-am pus două probleme. În primul rând cum s-a ajuns aici, pentru că e o formațiune foarte mare. Și s-a ajuns prin așteptarea pacientei timp de cinci ani a unei intervenții chirurgicale.

Pacienta reînvață să meargă

De ce a așteptat? Pentru că mama ei a murit la 40 de ani de cancer de ovar și credință acestei paciente a fost că și ea are același lucru. Din fericire, nu a fost vorba de cancer, a fost o tumoră chistica, tumoră care a crescut timp de cinci ani”, a afirmat George-Costin Duțu.

Intervenția a fost spectaculoasă. Pacienta urmează să vină astăzi la control. Încă reînvață să meargă, fără acea greutate de 40 de kg. Pentru i-a afectat mersul, tranzitul digestiv și respirația. Acesta a și fost motivul pentru care s-a prezentat, în cele din urmă, la medic”, a declarat medicul chirurg, la Antena 3.

O brașoveancă a scăpat de o tumoră de 70 de kilograme

În anul 2004, o femeie din Brașov, Lucica Bunghez, a suferit o operație în urma căreia i-a fost extirpată o tumoră ce cântărea 70 de kilograme! Intervenția a avut loc pe 21 ianuarie, iar tumora respectivă a fost considerată cea mai mare din Europa. S-a născut cu neurofibromatoză, iar în anul 2000, medicii i-au făcut o biopsie din tumoare. Cazul româncei a atras atenția și celor de la postul Discovery, care au realizat un documentar și au filmat operația.
În SUA, Lori Hoogewind a scăpat de o tumoră și mai mare, care cântărea 91 de kilograme.