Chinezii pârăsc România la Comisia Europeană! Rețelele 5G și relația cu SUA, în prim-plan

Chinezii pârăsc România la Comisia Europeană! Rețelele 5G și relația cu SUA, în prim-plan

Există o supremație Huawei?

Huawei are un precedent în acest sens, căci a contestat și legislația americană, ceea ce a dus la blocarea ei de pe piața SUA, și până acum a eșuat în tentativa sa de a anula deciziile justiției americane.

În Europa, gigantul chinez a adoptat o poziție diplomatică în relație cu guvernele țărilor UE, încercând să anuleze din start posibilitatea unor interdicții, însă se confruntă cu interdicții în mai multe piețe, în ultimele luni. Guverne ale unor țări ca Franța, Danemarca, Olanda, Belgia au luat măsuri radicale pentru a descrește prezența Huawei în rețelele 5G. Suedia a impus chiar o restricție totală a kitului Huawei pentru o mare parte a rețelelor sale.

Acțiunile statelor-membre vizează respectarea măsurilor recomandate la nivel larg pe teritoriul UE pentru securitatea 5G. În ciuda reclamării unor măsuri excesive de către Huawei, Comisia Europeană nu a confirmat îngrijorările gigantului chinez referitoare la încălcarea legii UE de către anumite state aflate în jurisdicția sa.

Măsuri nediscriminatorii

"UE a recurs la o abordare obiectivă și bazată pe risc în ceea ce privește securitatea cibernetică", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei, adăugând că țările UE „s-au dedicat la rândul lor unor decizii obiective și bazate pe risc și unor măsuri proporționale care sunt sigure din punct de vedere legal”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest plan al UE le permite țărilor să impună reguli prin legislația telecom europeană, prin legea UE în domeniul securității cibernetice care guvernează infrastructura esențială și schemele de certificare de securitate cibernetică. Aceste măsuri sunt nediscriminatorii, în sensul că nu vizează vreo țară sau un furnizor anume, a mai precizat oficialul Comisiei Europene.