Evenimentul Zilei > Actualitate > China lansează o nouă armă terifiantă. Pregăţiţi-vă! Imaginile sunt înfiorătoare
China lansează o nouă armă terifiantă. Pregăţiţi-vă! Imaginile sunt înfiorătoare

China lansează o nouă armă terifiantă. Pregăţiţi-vă! Imaginile sunt înfiorătoare

China a dezvăluit o nouă mașină de război terifiantă care poate dezlănțui roiuri de drone „sinucigașe” asupra trupelor și tancurilor.

Un nou videoclip arată zeci de dispozitive mortale lansate dintr-un sistem de arme montat pe spatele unui camion. Totul a apărut în timp ce Beijingul a intensificat exercițiile militare în Marea Chinei de Sud – folosind drone în exerciții militare peste strâmtoarea Taiwan.

Evenimentul s-a întâmplat la doar două săptămâni după ce China a dezvăluit o nouă dronă capabilă să transporte lansatoare de grenade și un sistem de rachete ghidate.

SURSA FOTO: THE SUN

Sistemul de arme este lansat din spatele unui camion militar

Videoclipul Academiei Chineze de Electronică și Tehnologia Informației arată 48 de arme de atac lansate din spatele camionului. Acestea sunt lansate cu aer comprimat înainte de a utiliza o elice electrică pentru a zbura spre  ținte. Fiecare poartă încărcături explozive concepute pentru a spulbera tancurile și a anihila vehiculele blindate.

Paul Scharre, fost înalt oficial al Pentagonului și expert în războiul cu drone, a declarat că acest clip arată cât de bine progresează programul de drone din China

El a declarat pentru Times: „Nu putem vedea din videoclipul chinezesc dacă dronele comunică și se coordonează între ele. Ar putea fi doar o lansare de drone, cum ar fi lansarea de rachete dintr-un sistem de rachete cu lansare multiplă. Cu toate acestea, testul arată că cei din China dezvoltă sisteme de drone roi și ar putea fi operaționale în câțiva ani”.

Poate declanșa o salvă de 48 de drone într-o chestiune de milisecunde

Dronele sunt asemănătoare cu vehiculul aerian fără pilot CH-901 din China (UAV), care a fost văzut pentru prima dată în 2018. Pot să zboare timp de până la 40 de minute în timp ce scotocesc o țintă, potrivit experților de pe site-ul The War Zone.

Videoclipul prezintă modul în care un roi de drone sinucigașe ar putea fi dislocat rapid într-o zonă de război, lansat atât de pe uscat, cât și din aer, pentru a ataca ținta

Dispozitivele mortale pot roi împreună pentru a scoate trupe și tancuri

Anul trecut,  The Sun a dezvăluit cum o firmă de apărare chineză a prezentat un nou camion de luptă terifiant care poate dezlănțui un roi de drone ucigașe în spatele liniilor inamice. Mașina de război blindată – plasată pe un vehicul rus Tigr – poate direcționa dronele, astfel încât acestea să atace simultan țintele și să detoneze încărcăturile lor explozive.

Puternicul YJ2080 este echipat cu 12 tuburi de lansare – patru pentru drone de recunoaștere și celelalte opt pentru drone încărcate cu exploziv. Dronele ucigașe și avioanele fără pilot sunt echipate cu puști AK-47 și sunt deja exportate în zone de luptă din Orientul Mijlociu, scrie The Sun.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News