X

China : un inginer chinez s-a “casătorit” cu un robot, după ce nu a reușit să-și găsească o soție umană

Autor: RaduPlugaru / Data publicarii: 03-04-2017 17:04

China: un inginer chinez s-a “casătorit” cu un robot, după ce nu a reușit să-și găsească o soție umană

China : un inginer chinez s-a “casătorit” cu un robot, după ce nu a reușit să-și găsească o soție umană

“Soția” poate citi în limba chineză și poate articula câteva cuvinte în acestă limbă. Soțul intenționează însă să-i instaleze acesteia un upgrade de soft, care să-i permită vorbirea fluentă.

Un inginer chinez s-a “căsătorit” cu un robot, dupa ce nu a reușit să-și găsească o soție umană, informeaza cotidianul “Qianjiang Evening News “.

 

Zheng Jiajia, un inginer în vârstă de 31 de ani, expert în robotică și inteligență artificială, din orașul Hangzhou provincia Zhejiang din estul Republicii Populare Chineze, a creat un robot “femeie”, la sfârșitul anului trecut .

Robotul, numit de acesta Yingying, poate citi caracterele alfabetului limbii chineze, identifica imagini și chiar poate rosti câteva cuvinte.

Zheng s-a „căsătorit” cu creația sa vinerea trecută printr-o ceremonie simplă, conform cotidianului chinez.

Yingying a “purtat” o rochie neagră cu ocazia evenimentului, capul acesteia fiind acoperit cu un voal de culoare roșie în timpul ceremoniei, portul voalului roșu fiind o tradiție chinezească de nuntă.

Mama inginerului și prietenii acestuia au fost martori la eveniment.

Unul dintre aceștia au relatatat cotidianului chinez că Zheng a recurs la acest gest bizar după ce nu a reușit în urma a multor încercări să-și găseasca o parteneră umană.

Sursa citată a dezvăluit faptul că Zheng plănuiește să-i facă un upgrade “soției“ sale robot, upgrade ce îi va permite acesteia să umble și chiar și să ajute la treburile gospodăriei.

Zheng, care în trecut a lucrat pentru gigantul IT Huawei, a parăsit această companie în 2014 și in prezent lucrează pentru un alt gigant IT din China, compania “Hangzhou’s Dream Town”.

Cu o populație de aproape 1.4 miliarde de locuitori, China este de departe cea mai mare țară ca număr de locuitori a planetei.

Cea mai mare provocare demografică cu care se înfruntă enorma țară asiatică are de-a face cu discrepanța uriașă dintre sexe la naștere. În medie, în China, 118 baieți sunt născuți pentru fiecare 100 de fete născute, comparat cu media internațională de 103 băieți născuți la 107 fete născute.

Potrivit unor estimări demografice pentru anul 2030, unul din patru bărbați chinezi nu va reuși să-și găsească o soție datorită acestui dezechilibru demografic.