Imaginile cu acest „deliciu” au fost făcute publice chiar de pacienți.

„Ce avem la cină? Carne de broască țestoasă”, arată bolnavii de coronavirus dintr-un spital din Wuhan, China. Această carne, spun ei, este considerată ca fiind un panaceu puternic. Medicina tradițională chineză susține că tocănița din carnea broaștei țestoase poate vindeca aproape orice boală, acționând asupra sistemului imunitar.

Într-un videoclip care a fost făcut public în China, se vede cum pacienții stau întinși pe paturile de spital și mănâncă, cu înghițituri mici, bucăți de carne de broască țestoasă. Acești bolnavi sunt infectați cu o nouă formă de coronavirus care, conform medicilor, provine de la carnea de liliac pe care, de asemenea, chinezii o consumă.

Până în acest moment, peste 600 de persoane au  decedat din cauza acestui virus periculos și alte circa 35.000 se luptă pentru viața lor, acum. Boala provoacă insuficiență respiratorie.

În China se consumă regulat carne de șarpe, de șobolan, de castor, pui de lup, câine și chiar de urs koala. Despre carnea de broască țestoasă, chinezii spun că pe teritoriul țării lor au mai multe ferme în care acestea sunt crescute special pentru consumul uman.

În clipul din spitalul din Wuhan se vede cum tocănița era servită cu garnitură de orez și legume.