China a distrus un raport care prezenta semnale extraterestre captate de un telescop

China a distrus un raport care prezenta semnale extraterestre captate de un telescopsursa: arhivă EVZ

Există viață extraterestră? O publicație chineză a raportat că telescopul Sky Eye a captat semnale care indică prezența acestora, dar că raportul a fost apoi distrus.

Pe 14 iunie, ziarul oficial al Ministerului Chinei de Știință și Tehnologie, Science and Technology Daily, a publicat un raport în care se spunea că radiotelescopul sferic cu deschidere de cinci sute de metri, poreclit „Ochiul cerului”, a captat semnale neobișnuite din spațiul cosmic în 2020 și 2022.

Dispariția unui raport

Au existat „mai multe cazuri de posibile urme tehnologice și civilizații extraterestre din afara pământului”, se arată în raport. Zhang Tongjie, om de știință la Grupul de Cercetare a Civilizației Extraterestre din China de la Universitatea din Beijing, a declarat pentru Science and Technology Daily că „aceste semnale electromagnetice sunt diferite de cele din trecut, iar echipa lucrează în prezent la investigații suplimentare”. El și-a temperat declarația, totuși, adăugând: „Posibilitatea ca semnalul suspect să fie un fel de interferență radio este foarte mare.”

La scurt timp după publicarea raportului, acesta a fost șters fără explicații. Potrivit Live Science, Sky Eye, cel mai mare radiotelescop din lume, a început să scaneze cosmosul pentru semnale extraterestre în 2019. Când oamenii de știință i-au examinat datele, au observat semnale neobișnuite în 2020 și în 2022.

Caz devenit viral. O femeia susține că are un „iubit” extraterestru. Unde au dus-o omuleții verzi şi ce i-au făcut

sursa foto. EVZ

Semnale suspecte

Potrivit lui Dan Werthimer, directorul SETI,  „poluarea radio” se înrăutățește din ce în ce mai mult, ceea ce face dificilă depistarea oricăror semnale neobișnuite, eventual străine. „Toate semnalele detectate de cercetătorii SETI până acum sunt făcute de propria noastră civilizație, nu de altă civilizație”, a explicat Werthimer. „Devine din ce în ce greu să faci observații SETI de la suprafața planetei noastre. Poluarea radio se înrăutățește, pe măsură ce se construiesc din ce în ce mai multe transmițătoare și sateliți.”

Acestea fiind spuse, omenirea a mai captat semnale suspecte din spațiul cosmic. Potrivit Live Science și Newsweek, astronomii au fost uimiți de un semnal radio pe care l-au captat în 1977. Apoi, telescopul Big Ear de la Universitatea de Stat din Ohio a detectat o explozie electromagnetică puternică, de un minut, care a apărut pe o frecvență pe care oamenii de știință credeau că extratereștrii ar putea să o folosească, potrivit Allthatsinteresting.com

Ne puteți urmări și pe Google News