Evenimentul ZileiInternationalChina a descoperit mai multe dispozitive de spionaj subacvatice: „Au fost făcute în străinătate”

China a descoperit mai multe dispozitive de spionaj subacvatice: „Au fost făcute în străinătate”

China a descoperit mai multe dispozitive de spionaj subacvatice: „Au fost făcute în străinătate”
Oficialii guvernamentali din provincia chineză Jiangsu au recompensat două echipaje de pescuit pentru că au găsit și au predat autorităților de securitate o serie de dispozitive subacvatice „suspecte”. Într-un articol principal pe site-ul său, agenția de presă Xinhua, deținută de China, a declarat că mai multe echipaje de pescuit ar trebui să se implice în găsirea unor dispozitive similare, pentru a-și dovedi patriotismul și pentru a cere recompense financiare de la stat.

Recompensele au fost înmânate de oficiali de stat din Jiangsu. Potrivit Xinhua, oficialii locali au organizat un „simpozion special de laudă și recompensă pentru securitatea națională și liniile de apărare a oamenilor”. În timpul ceremoniei, oficialii de stat au lăudat și răsplătit 11 membri ai echipajului de pescuit și alte 5 persoane pentru „salvarea și returnarea” unui număr de dispozitive „subacvatice suspecte”. Acestea au fost identificate ca „dispozitive de recunoaștere” care au fost „dislocate în secret de țări străine” în apele teritoriale ale Chinei.

Dispozitive suspecte în apele Chinei

Raportul a transmis un incident care a determinat descoperirea inițială a unui „dispozitiv în formă de torpilă”. Acesta din urmă a fost ridicat de un membru al unui echipaj de pescuit și predat Ministerului Securității Statului (MSS). S-a constatat că dispozitivul prezintă „un risc pentru securitatea națională”, deoarece ar fi fost probabil desfășurat de „un nou tip de vehicul subacvatic marin fără pilot, dezvoltat de o țară importantă”. Se spune că acest presupus vehicul subacvatic desfășoară dispozitive de recunoaștere care „pot măsura datele hidrologice și parametrii de mediu în jurul coastelor Chinei”, potrivit raportului. Raportul nu a specificat numele „țării importante” care se presupune că se află în spatele acestor dispozitive.

Ne puteți urmări și pe Google News

Raportul Xinhua spune că echipajele de pescuit din Jiangsu au găsit 10 dispozitive de supraveghere subacvatică din 2020 și a inclus o fotografie a unui afișaj care conține imagini ale unora dintre aceste dispozitive. S-a susținut că toate au fost „făcute în străinătate”. Raportul s-a încheiat prin a felicita echipajele de pescuit pentru predarea dispozitivelor către MSS și a îndemnat mai multe echipaje de pescuit să prezinte descoperiri similare, astfel încât să revendice premii bănești considerabile și să primească laude publice, potrivit Intel News.


Accesează: