Evenimentul Zilei > Social > Chestorul demis în scandalul agentului pedofil a fost pus șef la Poliția Capitalei
Chestorul demis în scandalul agentului pedofil a fost pus șef la Poliția Capitalei

Chestorul demis în scandalul agentului pedofil a fost pus șef la Poliția Capitalei

Marius Voicu - chestor de poliție, fost adjunct al IGPR, detronat de Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne după scandalul pedofilului Eugen Stan (foto), s-a întors de ieri la șefia Poliției Capitalei.

La mijlocul lunii ianuarie 2018, Corpul de Control al ministrului Carmen Dan a propus declanșarea cercetării prealabile pentru 18 polițiști printre care și chestorul de poliție Marius Voicu, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Este interesant de remarcat faptul cum chestorul de poliție Dragoș Orlando Nicu, actualmente director adjunct al Poliției Capitalei și fost șef al Brigăzii de Poliție Rutieră timp de cinci ani, a reușit să scape ca prin urechile acului de Corpul de Control al MAI. Pedofilul Eugen Stan a reușit să arunce în aer Ministerul de Interne și să provoace disensiuni între Carmen Dan și premierul Mihai Tudose care s-au soldat cu o remaniere a Guvernului. Ulterior, chestorul Cătălin Ioniță a fost împuternicit șef al IGPR.