Checul este una dintre prăjiturile care ne amintește tuturor de copilărie. Doar că aceasta rețetă este pentru iubitorii de ciocolată, dar și de chec în același timp.
Chec cu ciocolată este o prăjitură care nu necesită mult timp de gătire. Dar cu siguranță va bucura toți iubitorii de ciocolată din familie.
Prăjitura este una pufoasă și cremoasă în același timp. Așadar, iată care sunt ingredientele:
- 60 de grame de cacao
- 200 de grame de unt
- 200 de grame de zahăr
- 4 ouă
- 200 de grame de făină
- 5 grame de praf de copt
- Bucăți de fructe confiate
- Rom
- Un praf de sare
În primul rând se taie fructele confiate și se pun la macerat în rom. Apoi într-un vas se cern făina, cacao, praful de copt și sarea să le avem pregătite pentru aluat. După care se separă cele patru ouă.
De preferat ar fi să le scoatem de la frigider exact în momentul în care decidem să le separăm. Vom avea nevoie de două recipiente diferite.
Unul dintre ele trebuie să fie mai solid, anume cel în care punem albușurile. După ce le-am separat batem spumă albușurile.
Chec cu ciocolată, un deliciu
Apoi, separat se freacă untul cu zahărul până când zahărul se topește. Ulterior adăugăm peste albușuri gălbenușurile pe rând.
Apoi punem făina, cacao și praful de copt cernute. Totul în timp ce mestecăm în aluat astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
În cele din urmă adăugăm zahărul amestecat cu untul. Pregătim o tavă de pe chec în care punem hârtie de copt pentru a ne asigura că nu se lipește compoziția.
Punem aluatul în tavă și apoi luăm fructele care sunt îmbibate în rom și ornăm checul cu ele. Ulterior dăm la cuptor la 180 de grade.
Timpul de coacere este de aproximativ 40 de minute, dar la minutul 35 se poate face testul scobitorii.
Așa se va constatata dacă checul mai are nevoie să stea la cuptor. Când este gata se scoate de la cuptor și se lasă puțin la răcorit. Poftă bună!