Chec cu ciocolată și fructe de pădure. Desertul savuros care merită încercat

Chec. Sursa foto: Arhiva EVZ

Checul este unul dintre deserturile cu care românii sunt familiarizați încă din copilărie. Rețeta clasică a fost adaptată în numeroase variante, de la consistența umedă a prăjiturii, până la cea pufoasă. Plină de arome această variantă va fi excelentă pentru momentele dulci ale zilei.

Un chec gustos și aromat conține ingrediente de calitate, arome și un strop de ulei. Numeroase gospodine omit să adauge acest ingredient, însă uleiul are rolul de a-l frăgezi. În plus, acesta se va păstra proaspăt și moale pentru câteva zile.

Chec cu ciocolată și fructe de pădure

Pentru cei care preferă combinația de ciocolată cu nuci, fructele de pădure pot fi înlocuite. Varianta cu fructe este ideală pentru micul dejun sau gustarea dulce a copiilor. Mai mult, checul cu ciocolată și fructe de pădure poate fi glazurat sau ornat cu o cremă dulce de brânză.

Ingredientele necesare

  • 200 grame făină
  • 100 grame fulgi de ovăz
  • 80 ml ulei vegetal (se poate folosi uleiul de cocos)
  • un pahar de iaurt
  • fulgi de ciocolată
  • fructe de pădure
  • 4 ouă
  • 175 grame de zahăr pudră
  • vanilie
  • coajă rasă de lămâie
  • praf de copt

Mod de preparare

Ouăle se separă, iar albușurile se bat spumă cu zahărul și un praf de sare. Cu ajutorul unei linguri de lemn, se încorporează gălbenușurile și făina. De asemenea, peste acestea se adaugă iaurtul și fulgii de ovăz. Se amestecă încet, astfel încât textura să rămână pufoasă.

Chec. Sursa foto: Dreamstime.com

Peste acestea se adaugă aromele, fulgii de ciocolată. Fructele de pădure, în cazul în care sunt dezghețate, se adaugă după ce compoziția a fost turnată în tavă, astfel încât să nu se zdrobească.

Chec cu ciocolată și zmeură. Cum se poate orna

Compoziția de chec se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduce la cuptorul încins la 190 de grade pentru a 30-35 de minute.

Chec cu ciocolată. Sursa foto: Dreamstime.com

Pentru persoanele care preferă checul glazurat, compoziția care se toarnă deasupra se poate pregăti din patru linguri de zahăr pudră, apă, esență de lămâie. Acest sirop se fierbe pe foc până se îngroașă. De asemenea, checul poate fi ornat cu cremă de brânză amestecată cu zahăr pudră și esență de vanilie.