ChatGPT s-a lenevit. Utilizatorii se plâng de obiceiurile proaste ale IA

ChatGPT s-a lenevit. Utilizatorii se plâng de obiceiurile proaste ale IA Hackerii au pus stăpânire pe dark web, cu ajutorul inteligenței artificiale. Sursa foto: Facebook

Utilizatorii ChatGPT se plâng de serviciile aplicației bazate pe Inteligență Artificială, spunând că chatbotul întârzie sau chiar refuză să-și îndeplinească sarcinile pe care le primește. Practic, se comportă ca un angajat leneș și ranchiunos.

ChatGPT, aplicația bazată pe Inteligență Artificială s-a lenevit și nu-și mai îndeplinește sarcinile cu promptitudine. Compania Open AI a primit numeroase plângeri din partea utilizatorilor. Aceștia sunt din ce în ce mai nemulțumiți de serviciile pe care le oferă chatbot-ul și cer ca lucrurile să fie remediate de urgență.

ChatGPT se comportă ca un angajat leneș

Reprezentanții OpenAI au anunțat că cercetează plângerile pe care le-au primit de la utilizatorii care se plâng de chatbotul bazat pe Inteligență Artificială. Aceștia au precizat că verifică aceste sesizări și vor căuta să remedieze situațiile neplăcute.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei care au apelat la serviciile ChatGPT susțin că aplicația a refuzat să le ofere ajutor. Aceasta le-a transmis să-și rezolve singuri problemele sau, în unele cazuri, nu a răspuns deloc. Practic, s-a comportat precum un angajat uman leneș și lipsit de bun simț, căruia puțin îi pasă.

„Nu am mai actualizat modelul din 11 noiembrie, iar acest lucru cu siguranță nu este intenționat. Comportamentul modelului poate fi imprevizibil și căutăm să îl reparăm”, a scris OpenAI pe platforma X.

Oficialii companiei au solicitat, totodată, un feedbak din partea utilizatorilor nemulțumiți că ChatGPT s-a lenevit.

Inteligența Artificială AI.

Sursa foto: Pixabay

Inteligența Artificială are toane

Un fondator de startup a încercat să ceară ChatGPT să enumere zilele săptămânii până pe data de 5 mai. Sarcina i s-a părut chatbot-ului sub nivelul său de competență și a refuzat-o. Aplicația a motivat că nu poate completa „o listă exhaustivă”, relatează Business Insider.

Pare că a fost doar „o toană”, a aplicației, dat fiind că la cererea jurnaliștilor publicației, ChatGPT a oferit instrucțiuni detaliate pentru a calcula câte săptămâni au existat între 9 decembrie și 5 mai. Iar la final a dat și un răspuns precis.

ChatGPT a devenit mai puțin competent

Într-o altă situație, utilizatorii Reddit s-au arătat nemulțumiți că trebuie să pună mai multe întrebări, formulate diferit, pentru a face modelul să răspundă corect.

Alte nemulțumiri vin din incapacitatea ChatGPT de a scrie coduri. Drept care utilizatorii cer revenirea la modelele GPT originale. Ei susțin că au remarcat o scădere a calității răspusurilor date de chatbot.

 „Formarea modelelor de inteligență artificială generativă nu este un proces industrial curat. Diferite cicluri de formare, chiar și folosind aceleași seturi de date, pot produce modele care sunt vizibil diferite în ceea ce privește personalitatea, stilul de redactare, comportamentul privind refuzul, performanța de evaluare și chiar prejudecata politică”, a explicat OpenAI despre problemele ChatGPT.