”Preşedintele este supărat pe lipsa mea de susţinere a proiectului premierului tehnocrat. Repet, chiar dacă se va mai supăra încă o dată, nu cred în acest proiect cu premier tehnocrat şi reafirm că este pur şi simplu o jignire la inteligenţa românilor să spui că recredibilizezi PDL aducând un premier tehnocrat”’, a declarat astăzi Cezar Preda, citat de Agerpres.

Cât privește candidatura sa la funcţia de secretar general al PDL, Preda a spus că este dreptul său constituţional de a candida la ce funcţie doreşte.

”Este dreptul constituţional al domniei sale (al şefului statului – n.r.) să facă aceste declaraţii, aşa cum este şi dreptul meu constituţional să candidez unde vreau eu. Eu nu candidez unde trebuie să-mi spună alţii să candidez, eu candidez unde cred eu că pot să fac faţă. Ce mă recomandă pe mine, mă recomandă multe lucruri, aşa că nu o să renunţ pentru faptul că într-o seară, nervos, preşedintele României face afirmaţii împotriva mea. În judeţul meu, eu sunt un om respectat şi la orice oră cred că iau voturi mai multe decât ia preşedintele României”, a spus el.
Președintele Traian Băsescu a declarat luni seară, la TVR că pe Cezar Preda nu-l recomandă nimic ca să pretindă funcții în PDL și cu atât mai puțin să facă aprecieri în privința premierilor.
"Pe Cezar Preda nu-l recomandă nimic – nu a reuşit să câştige nici măcar alegerile la el în judeţ. ‘Da, este adevărat. Fusese declaraţia lui Cezar Preda care îşi dădea cu părerea. El nu a reuşit să câştige alegerile la Buzău ca primar şi a aflat că el se pronunţă pe prim-miniştri… Să-şi vadă fiecare de responsabilităţile şi de atribuţiile lui", a spus Băsescu.