Cetățean azer prins în flagrant de Procuratura Anticorupție

Cetățean azer prins în flagrant de Procuratura Anticorupție

Procuratura Anticorupție (PA) a prins un cetățean azer care a solicitat mită 7.000 de euro de la o persoană învinuită într-un dosar penal privind organizarea migrației ilegale.

Cetățeanul din Azerbaidjan a fost prins în flagrant de oamenii legii, în timp ce primea banii într-un apartament din Chișinău.

Persoana urmărită penal l-a denunțat pe azer

Pornirea urmăririi penale împotriva azerului a fost făcută în urma denunțului depus de persoana învinuită în dosarul penal privind organizarea migrației ilegale

Parchetul Anticorupție a comunicat că, în data de 20 iunie, azerul, care era rezident în Germania, i-a spus denunțătorului, pe WhatsApp, că are influență asupra persoanelor publice și de demnitate publică ce activau în cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Promisiuni de schimbare a încadrării faptelor

Azerul a spus că, datorită influenței pe care o are asupra unor procurori, aceștia ar putea schimba acuzațiile împotriva denunțătorului, în favoarea acestuia. Pentru a face acest lucru, i-a cerut moldoveanului o mită de 7.000 de euro.

Flagrantul a avut loc pe 8 iulie, într-un apartament din Chișinău. Învinuitul a fost reținut de procurorii de la Procuratura Anticorupție (PA) în timp ce primea mijloacele bănești solicitate.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a hotărât ca suspectul din Azerbaidjan să fie plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în data de 11 iulie. Ulterior, măsura preventivă a fost prelungită pentru încă 30 de zile, până pe 6 septembrie.

Cetățeanul azer va ispăși o pedeapsă redusă cu o treime

Învinuitul și-a recunoscut vina și a încheiat un acord de recunoaștere a acesteia cu Procuratura. Cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Datorită acordului de recunoaștere a vinovăției, limitele de pedeapsă prevăzute de lege se reduc cu o treime.

Pentru infracțiunea comisă, Codul de Procedură Penală prevede o pedeapsă de până la șase ani de închisoare sau amendă între 100.000 (circa 5.000 de euro) și 150.000 de lei (aproximativ 7.500 de euro).

Ne puteți urmări și pe Google News