Evenimentul Zilei > Actualitate > CES 2015: Top 5 gadgeturi care îți fac viața mai ușoară
CES 2015: Top 5 gadgeturi care îți fac viața mai ușoară

CES 2015: Top 5 gadgeturi care îți fac viața mai ușoară

Cel mai important târg de tehnologie din lume, Consumer Electronics Show (CES), a avut loc între 6 și 9 ianuarie 2015 în Las Vegas.

În fiecare an, CES adună peste 3.500 de reprezentanți ai celor mai mari companii de tehnologie din lume. Aceștia prezintă noutăți din lumea gadgeturilor pentru circa 150.000 de vizitatori din industria IT și jurnaliști de profil din întreaga lume. „Evenimentul zilei” vă prezintă o parte din gadgeturile care au făcut furori anul acesta.

1.Drona care face selfie-uri

Un gadget apreciat la CES 2015 a fost produs tot de cei de la Intel. Nixie este o mini dronă care poate evita obstacolele și poate să îi faca selfie-uri proprietarului. Drona este atașată de încheietura mâinii la fel ca o brățară normală, urmând apoi să se desprindă pentru a zbura și fotografia utilizatorul.

2.Imprimanta de buzunar

Zuta Pocket Printer este un gadget de buzunar care permite printarea informațiilor primite prin bluetooth sau wifi de la orice telefon sau tabletă. Imprimanta care măsoară 10 cm se poziționează pe o foaie de hârtie, urmând ca aceasta să realizeze mișcările automat în timpul printării.

3.Nasturele computerizat

Unul din cele mai apreciate gadgeturi de la CES 2015 a fost Curie, nasturele computerizat al celor de la Intel. Acesta urmează să fie lansat în cea de-a doua parte a anului 2015 și va avea implementat sistem bluetooth, senzori și o baterie încărcabilă. Dispozitivul va putea fi purtat pe diferite accesorii de îmbrăcăminte, de la ceasuri la cămăși sau șepci.

4.Mingea de fotbal computerizată

Adidas a lansat, în premieră la CES 2015 Smart Ball, prima minge de fotbal inteligentă din lume. Aceasta va detecta viteza, efectul, traiectoria și zona de impact, datele fiind transmise direct pe smartphone utilizând serviciul de bluetooth.

5.Vom uda florile automat

O companie franceză a prezentat, în cadrul expoziției din Las Vegas, ghiveciul care oferă proprietarului informații despre starea plantelor direct pe smartphone. Practic, telefonul mobil ne va atenționa atunci când florile trebuiesc udate și care este cantitatea de apă necesară.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News