Cerdac cu obiecte tradiţionale în holul Consiliului Judeţean Suceava

Cerdac cu obiecte tradiţionale în holul Consiliului Judeţean Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi-a finalizat cerdacul tradiţional de la intrarea în biroul său din Palatul Administrativ.

După ce la câteva zile de la preluarea mandatului de preşedinte la uşa sa a fost construită o poartă bucovineană, în urmă cu două zile a fost finalizat şi cerdacul, care are o lăţime de 50 de centimetri, înălţimea de 30 de centimetri şi o lungime de aproape 18 metri, cu stâlpi şi grinzi de lemn.

„Este o fereastră a Bucovinei, prin care încercăm să arătăm ce are această zonă mai de preţ”, spune Gheorghe Flutur despre cerdacul aflat în faţa uşii sale.

Astfel, cerdacul a fost decorat cu două costume tradiţionale din zona de munte a judeţului, cu fuşteii de lemn pe care se atârnă rufele şi ştergarele la ţară, poloboace pentru ţinut brânza de oi, dar şi un fuior pentru torsul lânii. La acestea se adaugă şi obiecte de ceramică, ştergare, o evanghelie, un sfeşnic, haine preoteşti, precum şi imagini din Bucovina şi cu mănăstirea Voroneţ.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este tot ce are de preţ Bucovina. Portul popular, oamenii, credinţa, biserica, produse tradiţionale şi obiectele populare, create de meşterii noştri populari. Am vrut să prezentăm tradiţiile din judeţul Suceava dar şi Biserica, având în vedere că intenţionăm să promovăm cât mai mult turismul religios”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că preţul pentru amenajarea acestui cerdac a fost „unul minim”, explicând că obiectele expuse provin din donaţii ale meşterilor populari.

Preşedintele CJ Suceava a adăugat că modul în care a fost amenajat cerdacul are legătură şi cu demersurile instituţiei pe care o conduce de a promova două proiecte mari pentru dezvoltarea turismului din judeţul Suceava, „Produse naturale din Bucovina” şi „Turism religios în Bucovina”.