Cercetarea și dezvoltarea sprijinită de Comisia Europeană. Bani pentru țările UE

Cercetarea și dezvoltarea sprijinită de Comisia Europeană. Bani pentru țările UE

Comisia Europeană a aprobat o serie de programe ale ţărilor membre ale UE, menite să sprijine cercetarea şi dezvoltarea.

 

Angajaţii acestui sector din Ungaria vor primi un sprijin salarial de 31,5 milioane de forinţi.

Programul Ungariei de sprijinire a cercetătorilor din domeniile care au legătură cu combaterea epidemiei de coronavirus a fost aprobat de Executivul de la Bruxelles pe baza reglementărilor-cadru provizorii adoptate recent. În opinia Comisiei Europene, această măsură este necesară şi este în concordanţă cu nevoia de a contrabalansa efectele economice ale epidemiei de coronavirus.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Programul Ungariei oferă un sprijin cercetătorilor şi firmelor pentru ca, pe durata pandemiei şi ulterior, acestea să îşi continue activitatea de cercetare şi dezvoltare. Păstrarea locurilor de muncă în domeniile inovative este deosebit de importantă pentru economia europeană, astfel încât, după criză, acestea să se aşeze pe baze solide. Cooperăm cu ţările membre, pentru ca astfel de programe să se deruleze în conformitate cu reglementările UE” - a precizat vicepreşedintele executiv al CE responsabil pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Comisia Europeană a avizat şi un proiect al Portugaliei de sprijinire de către guvernul de la Lisabona, cu 140 milioane de euro, a investiţiilor în cercetare - dezvoltare pentru lupta împotriva pandemiei de coronavirus, ca de exemplu firmele care lucrează pentru realizarea unui vaccin sau care produc echipamente de protecţie şi aparate de ventilaţie mecanică.

Margrethe Vestager a accentuat că accelerarea producţiei şi dezvoltării echipamentelor şi a medicamentelor este deosebit de importantă. Comisia Europeană a mai aprobat un proiect al Croaţiei, în valoare de 4 milioane de euro, destinat susţinerii sectorului piscicol, precum şi un program al Austriei pentru susţinere înteprinderilor mici şi mijlocii, scrie RRA.