Dezvoltarea unui vaccin eficient ar pune capăt crizei globale cauzate de virus; și, în plus, ar proteja populația lumii de un viitor focar mult mai grav, prezis de strategii din sănătate pentru anul viitor.

Conform surselor medicale citate, oamenii de știință au reușit, recent, o descoperire semnificativă în înțelegerea mecanismului biologic al virusului. Această descoperire aduce după sine diagnosticarea mult mai precisă și posibilitatea de a produce anticorpi pentru cei care au deja virusul, în dezvoltarea unui vaccin.

50 cei mai buni cercetători israelieni, implicați în cercetarea posibilului vaccin

Totuși, procesul de dezvoltare a vaccinului necesită o serie de teste și experimente care pot dura câteva luni înainte ca vaccinarea să fie considerată eficientă sau sigură de utilizat. Ministrul Apărării din Israel, care a fost chestionat pe tema dezvoltării vaccinului, a subliniat că peste 50 de oameni de știință sunt implicați în cercetar.

”Lucrările Institutului sunt realizate conform unui plan de lucru ordonat și va lua timp. Dacă și când va fi ceva de raportat, se va face în mod ordonat. Institutul Biologic este o agenție de cercetare și dezvoltare de renume mondial, care se bazează pe cercetători și oameni de știință experimentați, cu infrastructuri de calitate și cunoștințe deosebite.

Acum sunt peste 50 de oameni de știință cu experiență care lucrează la institut pentru cercetarea și dezvoltarea unui remediu medical pentru virus”, a arătat oficialul israelian.

Israelienii lucrează cu probe de virus din cinci țări

Situat în Nes, Institutul de Cercetări Biologice a fost înființat în 1952 ca parte a Corpului de Știință al Forțelor de Apărare din Israel și a devenit ulterior o organizație civilă. Tehnic se află sub supravegherea Oficiului Primului Ministru, dar este în strânsă comunicare cu Ministerul Apărării. La 1 februarie, premierul Benjamin Netanyhu a ordonat institutului să aloce resurse pentru dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19.

Potrivit unui raport Ynet, în urmă cu trei săptămâni, cinci probe de virus au ajuns în Israel din Japonia, Italia și alte țări.  Congelate până la -80 grade Celsius, acestea au fost aduse de către un curier special al Ministerului Apărării. Conform surselor din Sănătate și Apărare, de la sosirea eșantioanelor s-au lucrat intens pentru dezvoltarea vaccinului.

Americanii au anunțat dezvoltarea unui posibil vaccin

Este cunoscut faptul că numeroase echipe de cercetare din întreaga lume lucrează pentru a dezvolta un vaccin. La scurt timp după apariția focarului în ianuarie, China a făcut publică secvența genetică a virusului pe baze de date științifice deschise, astfel încât institutele de cercetare și companiile comerciale să poată încerca să dezvolte propriile tratamente și vaccinuri fără a fi nevoie să obțină probe.

La aproximativ o lună și jumătate de la publicarea secvenței genetice, compania de biotehnologie Moderna, Inc., cu sediul în Boston, Massachussets, a anunțat că a finalizat dezvoltarea unui posibil vaccin contra coronavirusului. Imediat, vaccinul a fost trimis la Institutul Național al Alergiilor și Bolilor Infecțioase din S.U.A., pentru studii clinice care vor include până la 25 de participanți.

Sursa: Haaretz.com