Centru de inovare tehnologică, la Ministerul Cercetării

Centru de inovare tehnologică, la Ministerul CercetăriiMinistrul Digitalizării. Sursa foto: Facebook

Centru de inovare tehnologică lângă București. Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a anunţat că intenționează să înființeze prima platformă de inovare şi transfer tehnologic din România. În acest sens va fi accesată o finanțare de aproximativ 50 de milioane de euro. Ministrul Bogdan Ivan susține că există și premisele înființării unei fabrici de microconductori.

Centru de inovare tehnologică va fi amenajat lângă București, pe un teren care măsoară în jur de 30 de hectare. Anunțul a fost făcut de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Bogdan Ivan, în cadrul unui eveniment la Bistrița. Bogdan Ivan a declarat că a bătut palma pentru înfiinţarea primului centru de inovare şi transfer tehnologic din România. Pentru acest demers, el spune că a identificat o finanțare de 50 de milioane de euro.

„Vă spun o informaţie în premieră - o mai ştiu încă trei oameni şi premierul României. Am reuşit să găsesc o finanţare de 50 de milioane de euro printr-o altă instituţie. Am pus la masă toate institutele care ţin de Ministerul Cercetării, am pus la masă o primărie de lângă Bucureşti, Consiliul Judeţean Ilfov şi alţi parteneri private. Am luat vreo 30 de hectare publice şi acolo vom face primul centru de inovare”, a declarat Bogdan Ivan.

Potrivit spuselor sale locația aleasă pentru dezvoltarea acestui proiect este în zona în care funcționează institutele de cercetare de la Măgurele.

„Acolo sunt şi institutele de cercetare pe zonă de laser, pe zonă de nucleară. Am bătut palma să facem prima platformă de inovare şi transfer tehnologic din istoria României", a declarat Bogdan Ivan.

tehnologie

Centru de inovare tehnologică lângă București. Sursa: arhiva EVZ

Centru de inovare tehnologică lângă București

Bogdan Ivan a participat, la invitaţia CCI Bistriţa-Năsăud, la seminarul de informare cu tema „Transformarea digitală - oportunitate şi provocare pentru companii şi angajaţi”. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „InFormat 4.0 – Digiskills”. Acesta este implementat în parteneriat cu Cluj IT Cluster (judeţul Cluj) şi Business Saga (judeţul Alba).

Cu acest prilej el a mai spus că lucrează la elaborarea unei legislaţii care să sprijine colaborarea dintre institutele de cercetare şi mediul privat. De asemenea, a făcut referire la oportunitatea deschiderii unei fabrici de microconductori. În acest sens, a precizat, a purtat discuții cu specialiști din Taiwan.

„Trebuie să gândim mare, din punctul meu de vedere: microconductori. Am avut nişte discuţii foarte bune cu cei din Taiwan, care fabrică conductori. Am avut discuţii cu cei de la Bruxelles şi cu Ministerul Economiei. O să avem vreo 600 de milioane de euro care pot să fie folosite pe partea de microconductori în România, Taiwanul vine cu tehnologia”, a spus Bogdan Ivan.