Cenaclul „Flacăra“, sabotat de copii

Cenaclul „Flacăra“, sabotat de copii

Revista presei.

Adevărul

Rămăşiţele Cenaclului „Flacăra“, sabotate de copii

Deranjat de faptul că micuţii care asistau la cenaclul său nu aveau cuminţenia „unui stâlp în mijlocul lacrimilor“, Adrian Păunescu s-a enervat: „Staţi jos şi învăţaţi, până nu ajungeţi aurolaci!” Ceea ce era anunţat ca un spectacol de muzică şi poezie, moderat de Adrian Păunescu, de 1 iunie, s-a transformat într-o serie de jigniri aduse publicului şi  laude de sine.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sunt încă viu astăzi, dar nu garantez pentru mâine”, rosteşte nostalgic Adrian Păunescu. Cândva, mii de oameni ar fi stat cu orele în frig ca să aplaude aşa sentinţe dramatice. Luni seara însă, cei strânşi pentru a reînvia Cenaclul „Flacăra”, în Parcul Plumbuita, din sectorul 2 al Capitalei, păreau să ia mult prea uşor astfel de cuvinte. Aşa că s-au mulţumit să se aşeze cuminţi pe rânduri, aşteptând ca harul poetico-patriotic să se prăvălească abrupt peste minţile neluminate ale dânşilor. Libertatea

Chivu, sfătuitorul lui Răzvan

Selecţionerul şi-a început mandatul instaurând o altfel de organizare a şedinţelor de pregătire. Răzvan Lucescu a condus luni un antrenament original, cu jucătorii împărţiţi pe grupe de lucru, fiecare cu câte o sarcină.

“Vreau să creăm o echipă de echilibru, în jurul fotbaliştilor cu experienţă, o echipă care să ne dea speranţa că poate obţine victoria în faţa oricărui adversar”, şi-a fixat Răzvan Lucescu obiectivul chiar în prima zi de lucru la Mogoşoaia. El a anunţat şi schimbări din toate punctele de vedere, iar unele dintre ele au putut fi observate cu uşurinţă la primul antrenament efectuat de naţională.

Gândul

Copii născuţi în ruine: maternitatea Mehedinţiului În aer pluteşte “ceva” apăsător şi nimeni nu zâmbeşte. Mamele stau încruntate, iar doctorii tăcuţi. Este maternitatea din Drobeta-Turnu Severin, sperietoarea gravidelor din Mehedinţi. A fost ridicată în 1937, pe malul Dunării, ca spital de campanie pentru soldaţii germani. Acum arată ca după bombardament, de vreo 40 de ani n-a mai fost renovată. Faţada e roasă până la cărămidă, toţi pereţii sunt cojiţi, iar în ziduri a dat un muşchi sănătos, exact ca în pădure.

Acum câţiva ani, o femeie era să moară aici, în cea mai fericită zi din viaţa ei. Tocmai născuse. Cu greu, s-a dat jos din pat şi s-a dus să-şi alăpteze copilul. Când s-a întors, le-a găsit pe celelalte mămici îngrozite. Un geam al salonului căzuse şi se înfipsese în patul ei. Trecuse prin saltea ca briciul. Nu-l atinsese nimeni cu nimic, căzuse aşa, singur, de vechi ce era. Câteva minute dacă nu ar fi întârziat la copil, era moartă.

Ziua

Iunie de foc pentru elevi

Luna iunie este cea mai "fierbinte" pentru elevi, intrucat pe cei din clasa a VIII-a ii asteapta admiterea la liceu, iar pe cei care termina liceul - examenul de bacalaureat.

Fata de anii trecuti s-au produs schimbari doar la admiterea in clasa a IX-a, in sensul ca absolventii gimnaziului nu mai sustin nicio forma de evaluare pentru a accede la liceu - cum erau examenul de Capacitate sau Testele Nationale. Pentru a ocupa un loc la liceul dorit, elevul va completa o fisa de optiuni si va fi admis in functie de rezultatele scolare din clasele V-VIII (50%) si de tezele unice sustinute in clasele a VII-a si a VIII-a. Bacalaureatul ramane neschimbat.

Jurnalul Naţional

Tăierea copacilor, plătită scump

Legea Spaţiilor Verzi pe Bucureşti, practic o hotărâre de consiliu din 2001 prăfuită care mai mult distrugea decât proteja parcurile. Jurnalul Naţional a propus edilului-şef, Sorin Oprescu, la începutul mandatului modificarea acesteia, prezentându-i un proiect nou. Pornind de la ideile noastre, cei de la Capitală au pus pe hârtie o hotărâre care se află în dezbatere publică şi care încearcă să diminueze defrişările zonelor verzi. Amenzile vor fi de 30 de ori mai mari.

Hotărârea Consiliului General nr. 10 din 2001, cea care ar fi trebuit să apere spaţiile verzi din Capitală, era mai mult formală. Nimeni nu mai ţinea cont de ea. Făcută pe picior, cu texte interpretabile, cu amenzi de doi lei, aceasta nu făcea altceva decât să permită oricui să defrişeze şi să construiască pe zonele verzi. România Liberă

De ce s-a prabusit avionul Air France?

Fragmente din epava unui avion, inclusiv un scaun, au fost descoperite in largul coastei Senegalului, in zona in care a disparut luni avionul Airbus A330 al companiei Air France, a anuntat purtatorul de cuvant al aviatiei militare braziliene, Jorge Amaral.

Sansele gasirii vreunui supravietuitor dintre cei 228 de oameni aflati la bord "sunt infime", dupa cum a recunoscut presedintele francez Nicolas Sarkozy, ceea ce face ca aceasta sa fie cea mai grava catastrofa din istoria Air France, prabusirea unui Concorde in iulie 2000 soldandu-se cu 113 morti. Cotidianul

Sociologii comentează prăbuşirea lui Antonescu şi prevestesc victoria Elenei Băsescu

Pentru sociologii consultaţi de Cotidianul descreşterea liderului PNL în privinţa intenţiilor de vot la alegerile preizdenţiale nu este o surpriză: Crin Antonescu nu a făcut mai nimic pentru a atrage atenţia electoratului după ce a fost ales lider al liberalilor. În opinia lor, Traian Băsescu nu are vreo evoluţie spectaculoasă, în timp ce Geoană are de câştigat pentru că este vocal. Ei mai spun că intrarea în Parlamentul European a Elenei Băsescu, a lui Cornelui Vadim Tudor şi a lui Gigi Becali depinde de prezenţa la urne, care nu se anunţă, însă, prea strălucită.

Ultimul sondaj de opinie INSOMAR, dat publicităţii duminică, indică, faţă de cel de la începutul lunii precedente, o scădere intenţiei de vot pentru Traian Băsescu de la 38,1 % la 37,5%.