Celebrul poliţist Marian Godină s-a alăturat protestatarilor din Piaţă şi declară răspicat că susţine DNA
- Dodo Romniceanu
- 30 ianuarie 2017, 11:20
Cel mai celebru angajat al Ministerului de Interne, poliţistul braşovean Marian Godină, s-a aflat, duminică seară, în Piaţa Sfatului alături de mai mulţi concitadini care au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de proiectele ordonaţelor de urgenţă privind graţierea şi amnistie.
“Mariane, să ştii bine, vom ieşi şi pentru tine (în caz de ceva)”, scrie un utilizator de Facebook într-un comentariu la imaginea din Piaţa Sfatului postată de Marian Godină pe facebook, duminică seară. În haine civile şi cu o atitudine relaxată, celebrul poliţist a pozat alături de mai mulţi protestatari, însoţind imaginea de explicaţie pişicheră “Casa Sfatului din Brașov, un important monument de arhitectură din municipiul Brașov”.
De altfel, Marian Godină nu s-a sfiit să-şi facă public punctul de vedere cu privire la controversatele proiecte de ordonanţe privind graţierea şi amnistia:
“Dacă aş fi Preşedintele României, mi-aş umple o săptămână şi aş grația individual vreo 2500 de deținuți dintre cel mai puțin periculoşi, cu pedepse mici, bătrâni, bolnavi, închişi pentru găinării, băbuțe ce au mutat hotarul etc, şi uite aşa argumentul supraaglomerării ar pica, toată lumea ar fi fericită şi nu ar mai trebui nicio grațiere colectivă. Aaa...şi nici nu am mai cheltui bani pe referendum.” (25 ianuarie)
“România poate deveni țara în care unul care a săvârşit abuz în serviciu şi a produs o pagubă de 199.999 lei, deci sub 200.000 de lei, scapă nepedepsit, în timp ce unul care a condus fără să poarte centura de siguranță a plătit o amendă de 125 de lei (dacă a avut bani să o plătească în 2 zile lucrătoare) şi a primit 2 puncte de penalizare care i se vor şterge abia peste 6 luni, dar care îi vor rămâne mereu în cazierul auto. Unde mai punem că cel care alege să nu poarte centura îşi poate produce pagube doar sieşi, exceptând cazul puțin probabil în care, în urma unui impact, sare prin parbriz şi loveşte vreun pieton nevinovat de pe trotuar.” (25 ianuarie)
“Înțeleg perfect denigrările făcute de oamenii cu dosare penale, care pozează în victime, dar mă îngrozesc când citesc comentariile pline de ură la adresa DNA venite din partea oamenilor simpli. Oameni care nu au furat nimic niciodată, tot ce au, au pe propria lor muncă, oameni care niciodată nu ar putea face obiectul vreunui dosar DNA din simplul motiv că sunt oameni cinstiți. Cu toate astea, vizionarea în exces a unor televiziuni care îi manipulează în cele mai penibile moduri, i-a transformat în niște oponenți înverșunați ai Direcției Naționale Anticorupție. În cazul în care se va reuși slăbirea acestei instituții, acești oameni care acum își doresc cu ardoare chiar și desființarea DNA-ului, sunt exact cei care vor plânge că sunt opriți de poliție și amendați, în timp ce pe șmecherii cu mașini tari și funcții importante nu-i oprește nimeni. Păi nu voi v-ați dorit asta? Nu voi i-ați salvat și i-ați susținut? Faptul că acum, niciun astfel de personaj sus pus nu mai are curaj să dea vreun telefon sau să facă circ în fața unui polițist, se datorează, în mare parte, Direcției Naționale Anticorupție. Exemplul de la Brașov îmi e cel mai la îndemână, unde șeful Poliției Rutiere a fost condamnat după ce a fost trimis în judecată de DNA, acum vreo doi ani, pentru că îi plăcea să intervină atunci când îi erau opriți prietenii. Acum, mai are vreunul curaj să sune atunci când îl oprești? Eu n-am mai întâlnit, iar asta e pentru că le e frică. Le e frică de DNA ca de dracu’. Eu, unul, susțin DNA și țin să le mulțumesc pentru că în 2017 au făcut ca datul unui telefon sau intervenția vreunui șef să devină ceva de neimaginat.” (23 ianuarie)