Celebrităţile gay inspiră adopţiile homosexualilor

Celebrităţile gay inspiră adopţiile homosexualilor

Ricky Martin, Elton John şi Cynthia Nixon sunt câteva dintre celebrităţile homosexuale şi lesbiene care cresc copii, singure sau împreună cu partenerii lor de acelaşi sex.

Dacă în trecut era cu noscută repulsia so cie tăţii faţă de actul homosexualilor sau lesbienelor de a adopta, în zilele noastre lucrurile stau un pic diferit. Schim barea acestei perspective se datorează parţial celebrităţilor aflate în aceeaşi situaţie, relatează "The Independent".

Un exemplu elocvent ar fi Elton John şi partenerul său, David Furnish, care au apărut pe prima pagină a revistei "OK" împreună cu fiul lor, Zachary. Un alt caz similar este actriţa din serialul "Sex and the City", Cynthia Nixon, care se mândreşte cu băieţelul pe care îl are împreună cu partenera sa, Christine Marinoni.

Notorietatea acestor artişti a ajutat ca relaţiile dintre persoanele de acelaşi sex să nu mai reprezinte un subiect tabu. Ba chiar, dimpotrivă, putem spune că acum este un lucru obişnuit, având în vedere că au apărut şi reviste destinate relaţiilor dintre parteneri de acelaşi sex.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pink Parenting

Un cuplu de gay, Jeff Crockett şi Giorgiou Severi, au pus bazele revistei "Pink Parenting", primul număr al ediţiei prezentând un interviu al starului Ricky Martin, în care acesta vorbeşte deschis despre gemenii săi, Valentino şi Matteo, născuţi cu ajutorul unei mame surogat.

De asemenea, publicaţia include şi o serie de sfaturi date de experţi, ce ajută cuplurile de acelaşi sex să înţeleagă ce este o mamă suro gat, un donator sau cum să procedeze dacă vor să adopte pe viitor.

"39% dintre cuplurile de acelaşi sex, cuprinse între 22 şi 55 de ani, adoptă sau cresc copii", spune Giorgiou Severi, citând o sursă a Recensământului Statelor Unite ale Americii. "Adopţia devine ceva normal pentru cuplurile gay. Ne-am obişnuit cu ideea. Lumea este pregătită acum pentru asta", continuă Severi.

De-a lungul ultimilor 50 de ani, şi în Marea Britanie s-a observatt o schimbare radicală în modelul clasic al familiei, tot mai mulţi părinţi de acelaşi sex adoptând copii. Numai în anul 2010 s-au înregistrat 120 de astfel de a dopţii, conform Departamentului de Educaţie al Marii Britanii.

"Îmi era ruşine să spun că sunt lesbiană"

Acum 11 ani, Karen şi Erika, un cuplu de lesbiene din Marea Britanie, voiau să aibă un copil, însă nu ştiau cum să procedeze. Le era teamă şi ruşine să mărturisească medicului că sunt lesbiene. În plus, nu voiau să utilizeze spermă de la un centru de colectare, întrucât doreau ca viitorul copil să ştie cine este tatăl.

Spre norocul celor două femei, unul dintre prieteni s-a oferit să doneze spermă, Karen fiind cea care urma să poarte copilul în pântece. "Când am aflat că sunt însărcinată, eram incredibil de fericită", a mărturisit Karen.

"Atunci însă nu existau informaţii legate de relaţiile dintre homosexuali sau lesbiene. Eram complet izolaţi de problemele legale, ce ar fi putut să apară oricând", a mărturisit femeia. Acum însă, Karen şi Erika sunt de acord că lucrurile s-au schimbat şi că adopţia unui copil de către cuplurile de acelaşi sex nu mai este privită cu acelaşi dispreţ ca în trecut.

Cele două au înfiinţat o pagină de internet, Pride Angel, care a devenit cel mai accesat site de către homosexualii şi lesbienele care vor să adopte copii. Website-ul oferă o serie de informaţii legale sau financiare şi ajută cuplurile să găsească donatori sau mame-surogat. Pride Angel are în prezent peste 7.000 de membri.

Primii gemeni cu doi taţi În 1999, un cuplu de homosexuali, Barrie şi Tony Drewitt- Barlow, a rămas în istorie în domeniul juridic, după ce a reuşit să-şi aducă cei doi copii acasă, în Marea Britanie, ei fiind născuţi în America, cu ajutorul unei mame-surogat. Cei doi băieţi au fost primii copii din Marea Britanie înregistraţi cu doi taţi şi nicio mamă.

Homosexualii şi lesbienele, părinţi extraordinari

Potrivit cercetătorilor de la Colegiul Birkbeck al Uni versităţii din Londra, partenerii de acelaşi sex sunt în teorie părinţi cel puţin la fel buni ca membrii cuplurilor heterosexuale, de vreme ce nu pot face copii în mod accidental. Ei trebuie să depună eforturi considerabile pentru a avea un copil, cum ar fi adopţia sau găsirea unui donator de spermă.

În 2009, unul dintre cercetătorii Academiei Naţionale pentru Părinţi, Stephen Scott, a spus că "lesbienele sunt mai bune ca părinţi decât un bărbat şi o femeie", declaraţie care l-a implicat într- un scandal major.

Alex Drummond, un psihoterapeut în comportamente cognitive şi specialist în minorităţi sexuale, este însă de acord cu Scott: "Copiii crescuţi în familii monosexuale beneficiază de o educaţie orientată spre diversitate şi de toleranţă, iar în plus sunt feriţi de stereotipuri de gen. Nu există nicio diferenţă între un cuplu heterosexual şi unul de acelaşi sex. Ceea ce contează este calitatea relaţiei şi sentimentul de siguranţă pe care îl simt copiii. Nu contează sexualitatea părinţilor, ci relaţia pe care aceştia o formează cu copiii lor".

Pericole existente

Pe lângă avantajele enumerate mai sus, adopţiile făcute de părinţii de acelaşi sex pot genera şi anumite probleme: pot exista dezacorduri cu donatorul sau cu mama surogat, iar copiii riscă să nu înţeleagă de unde provin şi pot ajunge să aibă probleme la şcoală.

"Nouă ne este teamă ca băieţii noştri să nu fie agresaţi sau hărţuiţi. Dar copiii oricum sunt obişnuiţi să intimideze alţi copii, fie că au părinţi gay sau nu. Aşa că totul depinde de felul în care noi îi vom pregăti să confrunte o astfel de situaţie", a declarat un britanic homosexual, care a adoptat anul acesta doi copii împreună cu partenerul său de viaţă.