Evenimentul Zilei > Justitie > Celebrii procurori Onea şi Negulescu şi-au aflat soarta. News alert în Justiţie
Celebrii procurori Onea şi Negulescu şi-au aflat soarta. News alert în Justiţie

Celebrii procurori Onea şi Negulescu şi-au aflat soarta. News alert în Justiţie

Procurorii de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) au decis, luni, ca Lucian Onea şi Mircea Negulescu să fie trimişi în judecată. Cei doi foşti procurori sunt acuzaţi pentru comiterea mai multor fapte de corupţie.

Cei doi inculpaţi sunt acuzaţi de următoarele fapte foarte grave:

Onea Lucian Gabriel, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, instigare în formă continuată la comiterea, fără vinovăţie, sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată

Negulescu Mircea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreaptă, instigare în formă continuată la comiterea fără vinovăţie sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Reamintim că despre cei doi s-a vorbit despre mai multe probleme din cadrul DNA Ploiești și despre cum erau instrumentate ilegal mai multe dosare.

De asemenea, în timpul cercetărilor unor dosare, cei doi inculpaţi puneau presiuni pe martori pentru a face denunțuri așa cum doreau, potrivit dcnews.ro