Evenimentul Zilei > Social > Cele mai TARI 6 festivaluri OKTOBERFEST din afara GERMANIEI
Cele mai TARI 6 festivaluri OKTOBERFEST din afara GERMANIEI

Cele mai TARI 6 festivaluri OKTOBERFEST din afara GERMANIEI

Cine s-ar fi gândit în 1810 că vom serba aniversarea nunții prințului Ludwig și a prințesei Therese de Saxony-Hildburghausen chiar și 200 de ani mai târziu? Originile acestei tradiții sunt în Munchen, dar febra Oktoberfest a cuprins întreaga lume, așa că până și în orașe ca Ho Chi Minh, Blumenau și Windhoek, toți iubitorii de bere ridică în fiecare toamnă paharul în cinstea lui Oktoberfest, spun cei de la momondo.ro

Kitchener-Waterloo, Ontario, Canada

În fiecare toamnă, timp de nouă zile, Kitchener-Waterloo trage pe dreapta toate activitățile pentru a face loc celei mai mari sărbători Oktoberfest din Canada. Având loc în Kitchener-Waterloo Oktoberfest este o sărbătoare de care se bucură familia întreagă. Spectacolul german oferă peste 40 de evenimente culturale, inclusiv unul numit “cel mai periculos concurs de bile bocce din lume”, dar punctul culminant al festivităților este parada de Ziua Recunoștinței, un spectacol plin de culoare cu artiști și fanfare.

Hong Kong

Înfloritoarea comunitate de expați din Hong Kong importă de câteva zeci de ani tradiționalii pantaloni de piele și varza acră nemțească. Marco Polo German Bierfest, sponsorizat de hotelul Marco Polo din Hong Kong, are loc de peste 20 de ani și durează aproape o lună. Așteaptă-te la trei săptămâni de distracție incredibilă – în fiecare an, 40 000 de vizitatori vin special pentru muzica live și pentru faimoasele picioare de porc. Întrebarea care te va frământa nu este, însă, dacă să mergi sau nu, ci câte beri vor încăpea în valiza ta, la întoarcere.

Blumenau, Brazilia

Deși Oktoberfest este sărbătorit în toată Brazilia, Blumenau’s oferă participanților un autentic spirit german. În 1850, emigranții nemți au descoperit orașul situated in Santa Catarina în sudul Braziliei și, bineînțeles, clădirile Satului German (Vila Germanica) din centrul orașului respectă atât de bine arhitectura germană încât transportă vizitatorii departe de Brazilia, direct în centrul Bavariei. Se știe déjà că 700.000 de vizitatori inundă în fiecare an străzile orașului pentru a bea, a mânca și a dansa, bănuim noi, o combinație de samba și oompah, un dans traditional german.

Cincinnati, Ohio, Statele Unite

Cel mai mare festival Oktoberfst are loc în … Ohio? Chiar așa, Oktoberfest Zinzinnati este un weekend plin de bere bună, mâncare delicioasă și distracție pe săturate. Covrigi, şniţele, ştrudele, toate sunt înecate în 800 de butoaie de bere, în fiecare an. Orice ai face, nu pierde “Maratonul vienezilor” de duminică, din Fountain Square.

Dublin, Irlanda

Toamna asta, uită de berea cu care eşti obişnuit şi încearcă Erdinger la Oktoberfest Dublin, unul dintre multele festivaluri de bere care au loc în zona Insulei de Smarald. Bavaria în variantă celtică îţi oferă o bogăţie delicioasă de cârnaţi, spatzle, o specialitate de garnitură nemţească, şuncă de Burgundia şi alte specialităţi din bucătăria tradiţională germană. Vizitatorii dornici să petreacă până noaptea târziu pot achiziţiona, contra sumei de 6 euro, o brăţară care le asigură şi la ore foarte mici o masă copioasă, udată cu bere din belşug.

Ho Chi Minh City, Vietnam

Cum Consulatul German este sponsor oficial al festivalului berii din oraşul Ho Chi Minh, merită să faci un drum, e drept, ceva mai lung, şi să incerci bucătăria şi muzica germană în varianta vietnameză. Oktoberfest Vietnam, care anul trecut a atras peste 14.000 de vizitatori, te aşteaptă la Windsor Plaza Hotel cu tombole nocturne, jocuri nemţeşti, reţete delicioase în regim all-you-can-eat şi, bineînţeles, bere cît cuprinde.