Evenimentul Zilei > International > Cele mai periculoase ţări din lume. Locurile unde riscul de terorism este evaluat la „Extrem”
Cele mai periculoase ţări din lume. Locurile unde riscul de terorism este evaluat la „Extrem”

Cele mai periculoase ţări din lume. Locurile unde riscul de terorism este evaluat la „Extrem”

Maplecroft, cea mai mare firmă care evaluează riscurile de terorism de pe glob, a făcut publica harta care arată are sunt cele mai periculoase ţări din lume, din punct de vedere al riscului unor atacuri teroriste.

Potrivit Business Insider, analiza a fost realizată în urma studierii atacurilor teroriste din ultimele 12 luni, începând cu data de 1 iulie. Cu 3158 de atacuri teroriste, Irak este considerată cea mai periculoasă ţară de pe glob, categoria de risc în această zonă fiind evaluată la "Extrem". La aceeaşi categorie de risc au fost evaluate Afganistan, Pakistan, Somalia, Nigeria, Yemen, Siria, Filipine, Liban, Libia, Columbia şi Kenya.

Deşi nu este considerată ţara cu cel mai mare risc de teorism din lume, Nigeria a fost declarată de experţi ţara în care s-au produs cele mai sângeroase atacuri teroriste, gruparea islamistă Boko Haram, care şi-a intensificat atacurile în ultima vreme, ucigând 24 de persoane la fiecare atac.

De asemenea, China, Liban, Egipt şi Kenya sunt ţările unde există cea mai mare rată de creştere a atacurilor teoriste, iar cu excepţia Chinei, toate celelalte ţări au avut de suferit pe plan economic, din această cauză.

La nivel global, Maplecroft a estimat că numărul atacurilor teroriste a crescut cu 30%, în ultimele 12 luni, ajungîndu-se la 18.886 de decese, în  9.471 atacuri.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: