Cele mai mari greșeli pe care le facem cu pielea noastră în sezonul rece

Cele mai mari greșeli pe care le facem cu pielea noastră în sezonul rece Ger și ninsori în mai multe regiuni. Sursa foto: dreamstime

Pielea noastră poate suferi modificări odată cu schimbarea temperaturilor. Dermatologul Eva Melegh explică care sunt greșelile pe care le facem atunci când vine vorba de îngrijirea pielii în sezonul de iarnă.

Dacă pielea ta este sensibilă și predispusă la rozacee, încăperile în care este foarte cald, mâncarea grasă sau alcoolul pot declanșa această sensibilitate. „Erupțiile de rozacee afectează fața, făcând nasul și obrajii să aibă o culoare roșie.” Ea recomandă să evitați orice produse noi de îngrijire a pielii. „Folosește o cremă hidratantă sub toate produsele cosmetice folosite pentru petrecerile de Crăciun și Anul Nou.”

Problemele unui scalp uscat 

Mătreața este o problemă cu care se confruntă multe persoane odată cu scăderea temperaturilor. „Mâncărimea scalpului în timpul iernii este adesea cauzată de un scalp uscat. Vremea rece, umiditatea și aerul uscat ne pot usca scalpul și îl pot face să se descuameze. Dacă șampoanele anti-mătreață nu funcționează, atunci treceți la un șampon și un tratament special pentru scalp uscat.”

Eva a spus: „Vremea rece, apariția răcelilor și gripei, excesul de alcool, lipsa somnului și stresul pot fi factorii principali pentru apariția herpesului. Odată ce herpesul bucal este stabilit, durează, de obicei, șase până la zece zile să erupă. Nu purtați rujuri mate, încercați să vă hidratați buzele constant și evitați să beți băuturi fierbinți.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Evitați parfumurile în zonele intime 

De asemenea, dermatologul a spus că „cu cât încercați mai mult să scăpați de pielea grasă, cu atât se produce mai mult sebum. Pentru a opri acest ciclu, trebuie să adoptați o abordare diferită. Sebumul este bun pentru piele, fiind un agent hidratant natural. Încercarea de a inhiba producția de sebum duce la agravarea problemei.”

Parfumarea zonelor intime poate provoca mai multe probleme organismului. Uleiurile parfumate sau uleiurile de masaj pot face ca pielea să reacționeze dur la folosirea lor. „Orice parfum ar trebui evitat în zonele intime. Uleiurile de masaj nu trebuie folosite intern, chiar dacă nu sunt parfumate. Lubrifianții sunt o modalitate excelentă de a ameliora disconfortul și de a face sexul mai plăcut pentru ambii parteneri. Cu toate acestea, pentru a evita orice disconfort, lubrifianții care nu conțin substanțe chimice, parfum, petrol, silicon și alcool și, de preferință, au un anumit grad de protecție pentru piele, sunt o alegere mult mai bună”, a spus aceasta, potrivit The Sun.