Cele mai bune alimente pentru a combate oboseala, insomnia și durerile articulare

Sursa: arhiva EVZ

 Problemele zilnice de sănătate, cum ar fi oboseala, insomnia și balonarea, ar putea fi vindecate prin modificări simple ale dietei. Evitarea alimentelor procesate, a gustărilor și a băuturilor dulci și a unor cărnuri poate ajuta la limitarea unei varietăți de probleme, inclusiv balonarea și arsurile la stomac. Oamenii ar trebui să țină un jurnal alimentar pentru a urmări simptomele în timpul zilei, spune un expert.

Evitați mezelurile pentru a ameliora durerile de cap și sifonul pentru durerile articulare - expertul dezvăluie cele mai bune și cele mai rele alimente pentru afecțiunile comune. Asta recomandă Lisa Sasson, un dietetician de la Universitatea din New York.

Mănâncă avocado dacă ești balonat, dar sări peste el dacă suferi de migrene. Alimente precum kiwi, laptele de vacă și somonul pot ajuta la prevenirea insomniei - în timp ce doar o mână de migdale vă poate stimula energia pe tot parcursul zilei

Efectuarea unor modificări simple ale dietei vă poate ajuta să dormiți mai bine, să aveți mai multă energie pe tot parcursul zilei, să evitați durerile de cap și să vă îmbunătățiți sănătatea generală de zi cu zi.

Un jurnal alimentar este esențial

Experții recomandă alimente precum nucile, somonul, fructele și chiar și un simplu pahar de apă pentru a ameliora multe afecțiuni comune. Totodată, alimentele procesate, dulceața, băuturile dulci și cafeaua ar trebui evitate dacă o persoană dorește să se simtă mai bine în fiecare zi.

Lisa Sasson, dietetician la Universitatea din New York, a declarat pentru DailyMail.com că, în timp ce fiecare individ este diferit - iar corpul său va reacționa în moduri diferite la anumite alimente - există moduri generale în care o persoană poate îmbunătăți modul în care se simte prin simple modificări ale dietei.

Sasson recomandă tuturor celor care sunt îngrijorați de o anumită afecțiune să țină un jurnal alimentar și să consulte un medic sau un dietetician pentru a determina dacă o parte a dietei lor îi face să se simtă rău sau dacă o afecțiune de bază le cauzează probleme.

Oboseala poate fi tratată cu apă

Cea mai frecventă problemă cu care se pot confrunta mulți adulți este oboseala. În timp ce mulți recurg la băuturi de cafea în fiecare zi pentru a rămâne treji la serviciu sau la școală, acest lucru poate face puțin pentru a-i ajuta cu adevărat să se simtă mai bine - și, în schimb, doar tratează problema câteva ore.

Sasson spune că apa - nu cafeaua - este cel mai important lucru de băut pentru a menține energia pe tot parcursul zilei. Ea spune că o persoană ar trebui să bea suficientă apă pentru a urina la fiecare câteva ore și că urina are cel puțin o culoare galben deschis.

Deshidratarea poate fi incredibil de obositoare pentru organism. Apa acționează ca un lubrifiant natural pentru procesele corpului și lipsa de apă obligă sistemele interne ale corpului să lucreze mai mult, consumând mai multă energie.

O banană, mai importantă decât un energizant

Potasiul poate ajuta și la creșterea hidratării. Elementul este un electrolit care poate oferi multe dintre aceleași beneficii pe care le are o băutură pentru sport - doar fără zahăr și procesare care pot bloca o persoană și o pot expune la substanțe chimice inutile.

Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, la fel ca și alte fructe, inclusiv portocalele, roșiile și avocado.

Alimentele bogate în carbohidrați pot fi și surse valoroase de energie. Corpul descompune carbohidrații în glucoză, iar apoi servește drept sursă primară de energie pentru multe organe - împreună cu celulele și țesuturile care desfășoară procese interne. Nucile sunt considerate o sursă excelentă, sănătoasă, de carbohidrați. Experții evidențiază caju, migdale și fistic ca modalități rapide de a obține un plus de energie.

Evitarea zahărului

Consumul de prea mult zahăr poate avea efectul opus asupra unei persoane. Substanța poate limita producția de orexină a creierului - o substanță chimică care face creierul să se simtă mai treaz. Drept urmare, o persoană care consumă mult zahăr se poate prăbuși rapid după un impuls rapid de energie.

Carbohidrații rafinați, care se găsesc adesea în alimentele procesate, pot avea același efect. O persoană va simți adesea o explozie de energie alimentată de glucoză imediat după ce a mâncat, înainte de a suferi un accident rapid, deoarece producția de hormoni cheie a corpului său este inhibată.

Din această cauză, Sasson recomandă evitarea dulciurilor precum prăjiturile și bomboanele pe tot parcursul zilei și spune că o persoană îngrijorată de nivelul de energie ar trebui să evite mâncarea tip fast-food-ul.

Insomnia, evitați alcoolul

În timp ce unii se pot simți pregătiți să doarmă toată ziua, mulți alții se trezesc să se rostogolească în pat ore în șir înainte de a se odihni în sfârșit o noapte bună. În unele cazuri, o persoană poate experimenta oboseală toată ziua - și apoi poate avea probleme cu somnul când în sfârșit vine timpul să se odihnească.

Sasson spune că dependența excesivă pe care unii oameni o au de cofeină pe parcursul zilei poate fi cauza acestui lucru. O persoană care bea prea multă cafea pe tot parcursul zilei poate avea cofeină persistentă în sistem, care îi perturbă odihna nopții - în special pentru persoanele mai sensibile la aceasta.

Același efect poate apărea și pentru persoanele care consumă zahăr prea devreme înainte de culcare. Glucoza din multe dulciuri ce conțin zahăr poate provoca o creștere inițială a energiei care va ține pe cineva treaz pentru o perioadă lungă de timp.

În timp ce mulți folosesc alcool pentru a se relaxa înainte de culcare, Sasson recomandă și împotriva acestui lucru. Alcoolul poate obosi pe cineva rapid, deoarece organismul trebuie să îl metabolizeze în ficat. Acest proces ar putea duce la trezirea unei persoane după un somn de câteva ore fără a se odihni corespunzător.

De asemenea, alcoolul este, în general, nesănătos de utilizat zilnic ca un fel de ajutor pentru somn, în special pentru persoanele mai tinere.