Cele mai bănoase specializări. Top 14 facultăți

Cele mai bănoase specializări. Top 14 facultăți

Cele mai bănoase specializări. Folosind datele Census Bureau, au fost examinate câștigurile medii în funcție de domeniul de studiu, iar câștigurile celor cu o diplomă în inginerie electrică au fost cele mai mari.

Cele mai bănoase specializări. Finanțele, contabilitatea și asistența medicală sunt exemple de diplome non-inginerești cu câștiguri medii ridicate.

Studenții de la facultate care se apropie de absolvire se pot gândi la companiile pentru care ar dori să lucreze, la cât de mult vor datora în împrumuturi pentru studenți și la cât de mult ar putea câștiga.

Cele mai bănoase specializări. Cum s-au făcut calculele

Conform datelor privind câștigurile medii, persoanele care au studiat inginerie electrică sau informatică au câștigat de obicei peste 100.000 de dolari. Datele despre cele mai bănoase specializări provin din estimările pe un an ale Biroului de recensământ, publicate recent pentru anul 2022.

Ne puteți urmări și pe Google News

Graficul de mai jos descrie câștigurile mediane în funcție de domeniul de licență pentru prima specializare raportată de respondenții la sondaj.

Datele Biroului de recensământ au acoperit 34 de domenii alese de studenți, inclusiv câteva notate cu „altele”, cum ar fi „alte diplome de business”, în rândul absolvenților de colegiu cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani cu o diplomă de licență.

Top 14

Cele mai mari câștiguri mediane în funcție de domeniul de licență sunt prezentate mai jos, exclusiv pe baza celor care au obținut o diplomă de facultate.

Alte tipuri de locuri de muncă în domeniul ingineriei au avut câștiguri medii ridicate, pe lângă sumele cu șase cifre în inginerie electrică și informatică. Cu toate acestea, au existat câteva valori mediane ridicate în domenii de afaceri precum finanțele și economia.

Asistența medicală este un alt domeniu care nu ține de inginerie și totuși are câștiguri medii ridicate.

Cele mai bănoase specializări. Studiile aprofundate aduc și mai mulți bani

Persoanele cu diplome în asistență socială, științele familiei și ale consumatorului și educația elementară au avut cele mai mici medii dintre cele 34 de diplome studiate. Câștigurile fiind sub 50.000 de dolari.

Noile date au arătat, de asemenea, câștigurile mediane ale celor cu o diplomă de licență sau o diplomă superioară.

Pe baza acestor rezultate, care includ absolvenții cu diplome mai avansate, salariul mediu pentru ingineria electrică a fost de 121.600 de dolari. Aceasta reprezintă mai mult decât media națională de 74.150 de dolari, potrivit BusinessInsider.