Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, iar oamenii trebuie să fie foarte atenți la ce mănâncă. Nutriționiștii îi sfătuiesc pe cei care vor să slăbească și să fie sănătoși să mănânce brânză dulce de vacă dimineața.
Micul dejun ideal
O porție de doar jumătate de cană de brânză dulce de vacă conține 111 calorii, 12,5 grame de proteine și 93,8 miligrame de calciu. Acestea sunt esențiale pentru sănătatea oaselor și repararea țesuturilor corpului. Brânza conține și cantități mari de magneziu, potasiu, acid folic și vitamina A.
Includerea acestui nutrient esențial în prima masă a zilei poate reduce semnificativ senzația de foame pe parcursul orelor următoare. Nutriționiștii au spus că cei care mănâncă brânză dulce de vacă dimineața nu mai simt nevoia să mănânce mult la prânz sau la cină.
Ce beneficii are brânza de vacă
O dietă bogată în lactate provenite de la vaci crescute natural și hrănite cu iarbă poate oferi un echilibru mai sănătos de acizi grași omega-6 și omega-3. Grăsimile Omega-3 sunt importante pentru sănătatea inimii și a metabolismului.
Grăsimile din lactate din brânză conțin acid linoleic conjugat (CLA), care poate ajuta la ameliorarea inflamației – și poate chiar ajuta la prevenirea bolilor de inimă și a obezității. Studiile arată că cei care au mâncat brânză de vaci au fost mult mai sănătoși.
Ce arată studiile
Studiile arată că brânza ar putea fi o sursă bună de glutation, un antioxidant care ajută la menținerea sănătății creierului. Această proprietate antioxidantă poate ajuta și vasele de sânge. Un studiu din 2016 a arătat că vasele de sânge ale participanților care au mâncat brânză de vaci au fost mai sănătoase decât cele ale persoanelor care au mâncat covrigi sau brânză de soia.
Nutriționiștii au mai spus că brânza și iaurtul conțin bacterii probiotice. Unele studii au arătat că bacteriile intestinale sănătoase pot menține nivelurile de colesterol sănătoase.