"Șefii pompierilor sunt îngrijorați că după vizionarea filmului ”50 Shades of Grey” mai multe persoane ar putea întâmpina dificultăți la scoaterea unor obiecte precum cătușele sau inelele (pentru penis)", a indicat Brigada Pompierilor din Londra.

Pompierii londonezi au lansat o campanie intitulată "Fifty Shades of Red" după lansarea — în 2011 — a cărții care a inspirat filmul, în care le solicita cetățenilor "să se gândească atent înainte de a ajunge în situații jenante".

Potrivit brigăzii de pompieri, angajații săi au răspuns în ultimii patru ani la 90 de apeluri în care erau solicitați să scoată cătușe sau să intervină în situații în care bărbații rămăseseră cu inele blocate pe penis.

”50 Shades of Grey” a fost regizat de Sam Taylor-Johnson, după un scenariu de Kelly Marcel, Patrick Marber și Mark Bomback, bazat pe romanul best-seller omonim de E. L. James. Este considerat cel mai provocator film al ultimului deceniu, scenele cu sex din acesta însumând 20 de minute din cele 124 de minute ale peliculei.