Războiul din Ucraina a stârnit panică în întreaga lume, însă și o serie de întrebări cu privire la planurile lui Vladimir Putin. Un fost profilier SRI a încercat să analizeze fotografii ale președintelui rus și a venit cu o serie de precizări impresionante.
Paul Herinean, fost profilier SRI, a încercat să răspundă la mai multe întrebări controversate cu privire la Vladimir Putin. Acesta a analizat mai multe fotografii ale liderului rus și a observat anumite detalii care sunt trădate de expresivitate, poziție, privire sau multe alte indicii pe care doar un specialist le poate analiza.
Prima fotografie studiată a fost una cu Vladimir Putin în tinerețe, despre care profilierul SRI susține că arată nesiguranță, frustrare, însă și o ambiție extrem de mare.
„Este îndârjit, ambițios, frustrat, dar nesigur. Am regăsit că este un copil abandonat de familie, crescut de mama și tata adoptivi. Singurii prieteni din copilărie au fost doi câini”, a spus acesta pentru Realitatea PLUS, la emisiunea „100% Tu decizi”, realizată de Laurențiu Botin.
Paul Herinean susține că expresivitatea lui Vladimir Putin prezintă și un grad ridicat de anxietate. Faptul că un ofițer al serviciilor secrete face o fotografie, nu poate duce decât la ridicarea nivelului de anxietate, susține fostul profilierul.
Cea de-a doua fotografie pe care a analizat-o specialistul este una în care apare Merkel și un câine negru, de talie mare. Paul Herinean susține că zâmbetul președintelui rus din această imagine arată porniri sociopate, bucurându-se de frica pe care chiar el a creat-o.
„Acea figură de satisfacție, acel zâmbet de satisfacție ne arată o personalitate cu porniri sociopate. Nu numai că nu îi pasă de emoțiile, trăirile acelei persoane, dar el este cel care le cauzează.
Se hrănește cu frica acelei persoane. Din păcate, se și amuză. Raporturile pe care Putin le stabilește sunt exclusiv raporturi de putere”, a spus fostul profilier SRI.
Vladimir Putin reacționează la amenințări prin atac
Cea de-a treia poză pe care a analizat-o Paul Herinean îl prezintă pe Vladimir Putin ca un super-erou, un om cu abilități extraordinare, printre care se numără și călăria.
„Este un om cu niste abilități și aptitudini native extraordinare – poate să călărească, să facă baie… El este cel mai cel. Este un om îndreptățit și care crede că i se cuvin toate”, a analizat acesta. Liderul de la Kremlin se asociază cu persoane foarte cunoscute și cu realizări în domeniul lor – Gerard Depardieu și Steven Segal.
De asemenea, fostul profilier SRI susține că președintele rus este o persoană extrem de controversată, care prezintă și nesiguranță, atunci când este pus în dificultate. Acest aspect este unul extrem de important cu privire la viitoarele decizi pe care le va lua președintele rus în războiul cu Ucraina. Când se simte amenințat, atacă.
„Ceea ce vedem acolo este nesiguranță, e pus în dificultate. Are o atitudine defensivă și foarte, foarte multă anxietate. Când se simte amenințat, îl vedem că imediat contraatacă. Ce face când se simte amenințat Putin? Atacă”, a punctat Paul Herinean pentru sursa citată anterior.
Vladimir Putin stabilește mereu un raport de putere atunci când are o întâlnire cu un alt oficial. O altă fotografie analizată de fostul profilier SRI este una de la întâlnirea dintre președintele rus cu Macron și Zelenski.
„În ceea ce îl privește pe Putin, e amuzat cu notă de ironie. Adică l-ați adus pe măscărici? Uite cum procedează! Din nou acel aer de superioritate pe care îl are Putin”, precizează Paul Herinean.
Atitudinea de superioritate este prezentă și într-o fotografie în care Vladimir Putin apare alături de generalii săi.
„Singurele principii, valori corecte, sunt ale lui. Iar toți ceilalți – indivizi, societăți, țări, trebuie să se supună. Cum? Prin singurul mod pe care-l cunoaște în relaționarea interpersonală – raport de putere. Putin recurge la forta. Putin va răspunde mereu la forța.”, a mai specificat fostul profilier SRI.