Bitcoin atinge un preț istoric de peste 50.000 de dolari după ce companii uriașe precum Tesla și Mastercard au achiziționat moneda.
Bitcoin a atins marți un preț istoric. Este pentru prima dată în istorie când o criptomonedă are parte de o asemenea creștere.
Această creştere a fost declanşată de interesul unor companii majore pentru utilizarea Bitcoin.
Bitcoin atinge un preț istoric de peste 50.000 de dolari după ce companii uriașe precum Tesla și Mastercard au achiziționat moneda
Bitcoin a obținut un impuls din spriijinul firmelor mari, cum ar fi Tesla și Mastercard.
Săptămâna trecută, Elon Musk a dezvăluit că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari.
El a mai spus că își dorește să accepte moneda digitală ca plată pentru produsele sale.
Mastercard a spus că își va deschide rețeaua către unele monede digitale.
PayPal și BNY Mellon au făcut, de asemenea, mișcări mari pentru a sprijini piața de criptomonede.
Ce preț istoric a atins Bitcoin?
Este cea mai mare monedă digitală din lume. În funcție de valoarea de piață a crescut cu mai mult de 3% până la un maxim istoric de 50.487 USD. Pragul a fost atins la aproximativ 7:30 a.m. ET.
Ulterior a scăzut la un preț de 48.760 dolari.
Există foarte multe speculații pe acest subiect. Ce s-ar întâmpla dacă alte companii importante ar urma exemplul și ar cumpăra bitcoin?
CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a spus că UBER nu va cumpăra Bitcoin. Totodadă a dezvăluit că ar putea fi însă o modalitate de plată.
Bitcoin a crescut la aproape 20.000 de dolari la sfârșitul anului 2017, înainte de a pierde mai mult de 80% din valoarea sa în anul următor.
Cei pasionați de Bitcoin spun că acum situația e diferită de 2017.
Bula din 2017 a fost determinată de speculațiile cu amănuntul. Ciclul actual este alimentat de cererea investitorilor instituționali.
„Cred că bitcoinul este astăzi o clasă de active mult mai stabilă decât acum trei ani”, a declarat marți Michael Saylor, CEO al companiei de software MicroStrategy pentru întreprindere.
Înainte era dominat de comercianții cu amănuntul cu efect de levier ... pe piețele internaționale cu mult efect de levier.”
MicroStrategy și firma fintech a lui Jack Dorsey Square au ajuns în prim-plan anul trecut după ce au adoptat strategia neobișnuită de a folosi numerar corporativ pentru a cumpăra bitcoin.
„Cred că începând din martie 2020, ați văzut că instituțiile încep să sosească și cred că în 2021 veți vedea că tendința continuă”, a adăugat Saylor. „Există entuziaști pentru bitcoin ca mijloc de schimb, ... dar personal cred că cazul de utilizare convingător este un depozit de valoare.”