Cel mai puternic cutremur care a lovit sudul Californiei în ultimii 20 de ani a determinat cel puțin un oraș să declară stare de urgență și a dat zguduit locuitorilor din Las Vegas până în Orange County.

Cutremurul, cu o magnitudine de 6,4 pe scara Richter, a avut epicentrul lângă Ridgecrest, o comunitate la vest de deșertul Mojave și la aproximativ 150 de mile (182 de kilometri) nord de Los Angeles. 

Cel puțin 159 de replici de magnitudine de 2,5 sau mai mari au fost înregistrate după cutremur, potrivit seismologului USGS, Robert Graves, citat de CNN. 

Este un număr de replici mai mare decât cel înregistrat în mod normal, dar nu fără precedent, a spus el. Cel mai mare dintre acestea a fost de magnitudinea 4.6.

Ridgecrest a anuntat o stare de urgenta, a declarat primarul Peggy Breeden. În timp ce primarul a vorbit cu CNN la începutul zilei, o replică a cutremurului a întrerupt interviul.

"După cum înțeleg, avem cinci incendii", a spus primarul. "Au fost distruse linii de gaz."
Înregistrările de la Ridgecrest au arătat că pompierii se luptă cu incendii în mai multe locuri. .

Au existat și întreruperi de energie în orașul cu 28.000 de locuitori.
În Kern County, la epicentru, Departamentul de Pompieri a răspuns la mai mult de 20 de incidente legate de cutremur și de replici, inclusiv incendii și urgențe medicale, potrivit unui mesaj de pe Twiteer.

Spitalul Regional Ridgecrest a fost evacuat. Aproximativ 15 pacienți din camera de urgență au fost duși într-un alt spital, iar inspectorii verifică clădirea pentru a determina dacă este sigură.

Nu s-au înregistrat victime.

Vom reveni cu amănunte pe măsură ce vor apărea. 

Te-ar putea interesa și: