Cel mai mare criminal în serie român, eliberat. Cine este Grigore Bota, „ucigașul de boschetari”

Cel mai mare criminal în serie român, eliberat. Cine este Grigore Bota, „ucigașul de boschetari” Sursa foto: Captură ecran

Grigore Bota este unul dintre cei mai odioși criminali în serie din România post-decembristă. Cunoscut drept „Brancardierul morții” sau „ucigașul de boschetari”, Bota a fost eliberat vineri, 05 martie, după ce a fost întemnițat 25 de ani.

Criminalul în serie Grigore Bota a fost eliberat

Grigore Bota a ajuns în închisoare pentru șapte crime, însă anchetatorii bănuiesc că numărul victimelor ucise ar fi fost 11. Inițial, judecătorii l-au condamnat pe viață, însă au schimbat sentința în 25 de ani de închisoare. La ieșirea din penitenciar, criminalul în serie a fost așteptat de o singură persoană.

Bota și-ar fi ucis victimele în perioada aprilie-august 2000, după care, corpurile neînsuflțite au fost aruncate în zona Gării din Baia Mare sau pe malurile râului Săsar. „Brancardierul morții” a recunoscut trei din faptele comise, dar anchetatorii au dovedit că este autorul a șapte crime.

Grigore Bota la reconstiturie

Sursa foto: Arhiva EvZ

A recunoscut trei crime

Pentru celelalte patru procurorii nu au putut dovedi că Grigore Bota este autorul, deși modul de operare a fost identic. Victimele au fost lovite în cap cu diverse obiecte până rămâneau fără suflare.  Grigore Bota și-a ales victimele din rândul persoanelor fără adăpost.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta, se pare că înainte de a-și ucide victimele întreținea raporturi sexuale cu ele contra unei sticle de bături alcoolice. Criminalul Bota a fost condamnat în anul 2000. În 2023, Tribunalul Maramureș a adimis cererea de comutare a pedepsei din detenție pe viață în închisoare pe 25 de ani, perioadă din care a magistrații au scăzut durata arestului preventiv.

Grigore Bota

Sursa foto: Arhiva EvZ

Grigore Bota eliberat după 25 de ani de detenție

Așa se face că Grigore Bota este acum un om liber. „Brancardierul Morții” ascundea cadavrele în apropierea gării din Baia Mare sau le arunca pe malul râului care traversează orașul. Ororile au ieșit la suprafață după ce una din victime a reușit să scape și a alertat autoritățile.

În perioada comunistă Bota a lucrat ca patiser-cofetar. După care s-a angajat ca brancardrier la una din policnicile din Baia Mare. La momentul arestării avea 41 de ani, potrivit Digi 24.