Iulian Gafon a ucis un bărbat de 47 ani care aștepta pe trotuar să traverseze strada în dreptul unei treceri de pietoni. Soția victimei, o femeie de 43 ani, a scăpat ca prin minune. Victima care a decedat a fost luată de pe trotuar și dusă pe capota mașinii câteva zeci de metri în centrul Bulevardului Nicolina din Iași. Erau zeci de oameni în zona respectivă, care au rămas îngroziți când au văzut scenele de o violență extremă. La scurt timp după producerea accidentului, Iulian Gafon a fugit de acolo. A fost prins după câteva minute de un echipaj al Poliției Rutiere Iași. Culmea este că a fost prins de același polițist care pe data de 10 iunie 2016 i-a reținut permisul și i-a făcut dosar pentru că îl prinsese la volan cu o alcoolemie de 2,25 la mie. De beat ce era, polițiștii l-au spriijinit pentru a-l putea duce la audieri. Acolo, timp de câteva ore l-au așteptat să-și revină pentru a putea discuta cu el. Pur și simplu nu putea lega două cuvinte din cauza alcoolului. Nici nu știa foarte clar ce făcuse.

Arestat preventiv

Ieri seară, Iulian Gafon a fost arestat de judecătorii de la Curtea de Apel Iași pentru o perioadă de 30 de zile. A ieșit cu cătușele pe mâini din instanța de judecată în jurul orei 17.30 și nu a vrut să facă niciun comentariu. Mulți așteptau de la el ca măcar să spună că-i pare rău pentru durerea pe care a lăsat-o în urmă. Gafon este colaborator la Societatea Civilă de Avocați Nechita și Asociații din Iași, societatea care reprezintă interesele mai multor nume cunoscute atât în lumea politică cât și în cea interlopă. Printre clienții acestei societăți de avocatură se numără și Gheorghe Nechita sau membrii clanului Corduneanu din Iași. „Nu am și nu am avut niciodată vreun contract cu domnul Iulian Gafon, avocatul implicat în tragicul accident. Mi se pare nedrept ca, prin asocierea facută în mod eronat cu astfel de tragedii, sunt făcut să par vinovat și de lucruri cu care nu am absolut nicio legatură! Chiar nu știu cum ar trebui să reacționez în astfel de situații”, a precizat ieri Gheorghe Nichita. Este drept, Iulian Gafon l-a reprezentat în baza unor delegații de substituire a avocatului Ionel Nechita, cel care a înființat societatea de avocatură menționată mai sus.

Cunoscător al legii

Șeful său, avocatul Nechita, l-a reprezentat și ieri dupăamiază în instanța de judecată în încercarea de a-l scăpa de arestul preventiv. „Îmi pare extraordinar de rău pentru întreaga situație. Este o situație destul de delicată și în raport de faptul că este un cunoscător al legii. Fiecare face ce vrea după ce i se termină programul de muncă”, a spus avocatul Ionel Nechita la ieșirea din sala de judecată.