Volkswagen a prezentat cel mai economic Golf din toate timpurile la Salonul de la Paris

Volkswagen a prezentat cel mai economic Golf din toate timpurile la Salonul de la Paris

Cel mai economic Volkswagen Golf din toate timpurile va fi lansat la mijlocul anului viitor. Noua versiune BlueMotion a Golfului VII, echipată cu un TDI de 1.6 litri şi 100 CP, va avea un consum oficial de numai 3,2 litri "la sută".

Pe hârtie, versiunea BlueMotion, cea mai economicoasă din noua gamă Volkswagen Golf VII, are un consum aproape incredibil: 3,2 l/100 km. Bineînţeles, rămâne să constatăm - anul viitor, când va ajunge pe piaţă - de câtă motorină va avea nevoie, în realitate, cel mai puţin "însetat" Golf din toate timpurile pentru a parcurge o sută de kilometri.

Deocamdată, informaţiile oficiale prezentate de Volkswagen, cu prilejul prezentării aşa-zisului conceptul Golf BlueMotion la actuala ediţie a Salonului auto de la Paris, sunt impresionante.

De ce aşa-zis? Pentru că maşina expusă la salon va fi, practic, şi cea comercializată, începând de la mijlocul anului viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noul VW Golf BlueMotion are sub capotă un motor turbodiesel 1.6 TDI care dezvoltă 110 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm. Maşina poate depăşi 200 km/h, o viteză mai mult decât onorabilă (sau inutil de ridicată) pentru un model care al cărui punct forte este consumul scăzut de carburant.

Teoretic, noul Volkswagen Golf BlueMotion va avea o autonomie maximă de peste 1.500 de kilometri.