Cel mai delicios desert pentru masa de Paști. Sigur vei surprinde pe toată lumea

Ai rămas în pană de iei pentru desertul pe care îl vei servi la masa de Paști. Vă propunem o simplă și delicioasă rețetă de ouă umplute de... ciocolată.

Ingrediente Ouă umplute de ciocolată

– 125 g mascarpone

– coajă rasă de la o lămâie

– 2 plicuri zahăr vanilat

– zahăr după gust (de preferat a se folosi zahăr pudra)

– 1 plic gelatină fin alb mărunțită (1 plic =10 g)

– 7-8 linguri dulceață de căpșune

– 200 ml frișcă vegetală

– 12-13 bucăți ouă de ciocolată

Mod de preparare Ouă umplute de ciocolată

– gelatină se pune la înmuiat în 100 ml apă rece;

– cu un cuțit zimtat decupăm capacele din fiecare ou de ciocolată;

– le așezăm într-un cofrag fiindcă au stabilitate mai bună, iar capacelele le punem deoparte;

– crema de mascarpone o punem într-un vas, adăugăm zahăr după gust, coajă rasă de la o lămâie, 2 plicuri zahăr vanilat și o amestecăm cu mixerul până la omogenizare 1-2 minute;

– frișcă o batem spumă și apoi o adăugăm la crema de mascarpone;

– punem vasul cu gelatină înmuiată pe foc să o încălzim ușor (atenție nu o fierbem!!! o încălzim până devine lichidă !) și adăugăm 2 linguri la crema de mascarpone și frișcă;

– în alt vas punem dulceață de căpșune (voi puteți folosi și alte variante de dulceață dacă doriți ) și adăugăm la ea 2 linguri de gelatină amestecăm și o lăsăm deoparte;

– umplem ouăle de ciocolată mai mult de jumătate cu crema;

– în mijlocul fiecărui ou de ciocolată umplut ,cu coadă unei lingurițe facem un tunel în care vom turna dulceață;

Astfel umplute ouăle de ciocolată se lasă la rece pentru câteva ore apoi se așează deasupra capacelele de ciocolată și se pot servi la masă de Paști.