Cel mai bun spectacol de teatru al anului, Rambuku (Teatrul Național Timișoara), prezentat la Cluj

Cel mai bun spectacol de teatru al anului, Rambuku (Teatrul Național Timișoara), prezentat la Cluj

Spectacolul Rambuku produs de Teatrul Național din Timișoara, premiat de UNITER cu Premiul pentru cel mai bun spectacol al anului va fi jucat, vineri seara, de la ora 21, în Sala Mare a Teatrului Național din Cluj, în cadrul Întâlnirilor Internaționale de la Cluj.

”Mai mult decât un spectacol intens, fascinant, mai mult decât un spectacol despre Om ca efect și cauză, ca depozitar și receptor al emoției, mult mai mult decât un alt spectacol de succes al Teatrului Național din Timișoara, Rambuku reprezintă un spectacol necesar, o întoarcere la valorile umane fundamentale”, arată Codruța Popov, consultant artistic al Naționalului timișorean.

Întâlnirile Internaționale de la Cluj stau, anul acesta sub semnul unui topic generos: Viziuni. Festivalul organizat de Teatrul Național din Cluj, reunește în sălile de spectacol regizori, actori, scenografi, muzicieni, dramaturgi sau critici de teatru din România și din străinătate, dar și un număr foarte mare de spectatori.

Rambuku de Jon Fosse este un spectacol complex, atât din punct de vedere interpretativ, cât și din punct de vedere scenografic și logistic. Actorii timișoreni Claudia Ieremia și Ion Rizea transpun în cuvânt noțiuni aproape imposibil de descris, senzații, spații, sentimente. În egală măsură, Andrea Gavriliu creează un întreg univers din propriul trup și, în calitate de coregraf, din trupurile tinerilor actori Ada Dumitru, Adrian Loghin, Alexandru Ioan Pântea, Ana Negrescu, Andreea Giurgiu, Ciprian Valea, Eugen Curelici, Eva Maria Danciu, Ioana Repciuc, Ionuț Iova, Mario Valdelvira Garcia, Raul Lăzărescu, Roxana Fânață, Sebastian Vâlcea, Ștefania Misăilă și Vlad Cireșan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scenariul semnat de Anca Măniuțiu oferă scenografului Adrian Damian ocazia să construiască un univers vizual fascinant, obsedant, repetitiv, dezvoltat într-o arhitectură suprarealistă care își schimbă mereu geometria și în care ființa trebuie să lupte pentru a nu-și pierde identitatea. Acestui spațiu al non-culorii i se alătură costumele semnate de Luiza Enescu, coloana sonoră compusă de Mihai Dobre și light-designul creat de Lucian Moga.