Cel mai bun îngrășământ natural pentru roșii. Roșiile sunt principalele legume dintr-o recoltă pentru că sunt foarte gustoase și bogate în vitamine. Ele sunt un surplus de vitaminele C, A și de antioxidanți. Beta-carotenul, luteina și licopenul sunt trei dintre subtanțele care sunt de mare folos în procesul de eliminare a toxinelor.
Au o mulțime de beneficii pentru sănătate
Unii nutriționiști recomandă roșiile în formă crudă, deoarece vitamina C și antioxidanții se pierd în momentul în care sunt gătite. Acestea conțin biotină, potasiu, vitamina E, fier, zinc, magneziu, dar și vitamine B6, B3 și B1.
Cel mai bun îngrășământ natural pentru roșii
Mulți români cultivă roșii. Ei trebuie să aibă toate resursele necesare dezvoltării legumelor, printre care alocarea de timp, apă, sol fertil sau îngrășământ. Drojdia proaspătă este îngrășământul care îți garantează o recoltă bogată. Ai nevoie de 10 litri de apă, în care vei dizolva drojdie proaspătă. Amestecă bine și udă planta de la bază. Se aplică aproximativ 500 de mililitri pentru fiecare plantă.
Sfaturi utile pentru plantarea roșiilor
Pentru o recoltă bogată, trebuie să respecți câțiva pași. Una dintre cele mai importante reguli pe care agricultorii o respectă cu sfințenie este distanța dintre plante. Trebuie să ai grijă cum pui în pământ răsadurile de roșii. Roșiile se pun în pământ la începutul lunii mai, când temperaturile sunt potrivite, nici prea ridicate, nici prea scăzute. Trebuie să ai grijă însă să pui răsadurile în pământ dimineața devreme sau seara, când soarele nu e prea cald. Plantele trebuie puse la 30-40 de centimetri una de cealaltă, iar între rânduri să fie o distanță de 40 - 70 centimetri.
În cazul în care alegi metoda de plantare a roșiilor în benzi, trebuie să știi că rândurile duble se grupează, se păstrează o distanță de 90-120 de centimetri, iar distanța dintre răsaduri este de 60-70 de centimetri.Este indicat să le verifici săptămânal.