Evenimentul ZileiSocialCel mai bizar nume pus unui copil: „Graniță”. Motivul uluitor pentru care părinții au luat această decizie

Cel mai bizar nume pus unui copil: „Graniță”. Motivul uluitor pentru care părinții au luat această decizie

Cel mai bizar nume pus unui copil: „Graniță”. Motivul uluitor pentru care părinții au luat această decizie
Situație inedită! O femeie a decis să-și numească noul-născut „Graniță”. Motivul este unul absolut uluitor. Totul s-a întâmplat pe fondul restricțiilor impuse pentru frontiera dintre India și Pakistan. Femeia întreprinse alături de soțul său un pelerinaj în Haridwar, în nordul Indiei. Din nefericire, celor doi părinți nici nu le-a trecut prin cap ce avea să li se întâmple.

Din cauza faptului că nu au furnizat documente care să ateste naționalitatea copilului nou-născut, cei doi părinți au rămas blocați la frontiera dintre India și Pakistan pentru o perioadă de circa 70 de zile.

„(n.r. Copilul) ne va aminti mereu de greutățile noastre la frontiera internațională Attari, în special de nopțile reci petrecute în aer liber”, a mărturisit tatăl noului-născut. Cuplul a decis să îl numească pe nou-născut „Border (n.r. Graniță)”.

Motivul inedit pentru care o mamă și-a numit copilul „Graniță”

Nimbu Bai, mama pakistaneză hindusă, în vârstă de 35 de ani, a declarat presei internaționale: „Numele fiului meu este Border. I-am dat acest nume pentru că s-a născut de-a lungul graniței”, pe data de 2 decembrie.

Cuplul se numără printre cei 99 de hinduși pakistanezi, care au fost blocați în Attari timp de peste 70 de zile din cauza lipsei documentelor care să le ateste naționalitatea.

Mulți dintre ei veniseră în India în pelerinaje la Haridwar și Jodhpur înainte de blocajul din luna martie a anului trecut, în timp ce alții s-au deplasat în teritoriu în anul 2018 și au depășit termenul de valabilitate a vizelor.

Părinții așteaptă eliberarea documentelor necesare pentru a reuși să se întoarcă în țara natală

Dacă mai mulți dintre migranți au reușit să se întoarcă în Pakistan luni, 6 decembrie 2021, părinții în cauză și cei cinci copii ai lor vor trebui să aștepte mai mult timp până când documentele noului-născut vor fi pregătite.

Potrivit ofițerului de protocol al poliției din Punjab, Arun Pal, atunci când Nimbu a intrat în travaliu, a fost sprijinită de mai multe femei din Attari.

„Luni, toți ceilalți hinduși pakistanezi au trecut în Pakistan prin granița Wagah, cu excepția nou-născutului și a familiei sale. Oficialii pakistanezi au refuzat să accepte copilul fără documentele necesare”, a transmis ofițerul de protocol al poliției din Punjab, Arun Pal, potrivit The Independent.