O CARTE PE ZI CU evz.ro! De luni până vineri, evz.ro iţi propune câte un top din literatură. Completează-l cu nominalizarile tale, comentând pe site, şi poţi câştiga o carte pe zi!
Evz.ro iţi pune la încercare memoria si lecturile. De la cele mai malefice, zgârcite, simpatice/antipatice personaje, la cei mai tari detectivi ai literaturii si cărţile copilariei tale, evz.ro te supune la discutii si la vot.
În fiecare zi, de luni pâna vineri, te provocam cu o intrebare. Noi începem lista cu propuneri, iar tu eşti invitat să o completezi cu alte nominalizari, comentând pe site. Săptămâna aceasta, a doua de campanie, propunerile tale pot fi răsplătite cu o carte pe zi, cartea oferita de evz.ro în ziua în care ai postat comentariul.
Luni dimineaţă vor avea loc 5 trageri la sorti, câte una pentru fiecare din zilele saptamanii precedente. Dintre toate raspunsurile trimise în fiecare zi, vom extrage câte 4 (in total 20). Editorii Evz vor decide ulterior care sunt cele 5 răspunsuri care merită câte o carte. Câştigătorii vor fi publicaţi pe site luni dupa-amiază. Te rugăm sa menţionezi la postarea comentariului si o adresă de email validă, pentru a putea intra in legatură cu tine in caz că ai fost desemnat căştigător.
Care sunt cei mai tari detectivi ai literaturii? Nu pot lipsi, din nici un clasament: > Sherlock Holmes al lui Arthur Conan Doyle > Hercule Poirot, detectivul belgian inventat de Agatha Christie > Erast Fandorin al lui Boris Akunin Te aşteptăm cu alte propuneri. Poţi câştiga cartea „Drumul egal al fiecarei zile”, oferită de Polirom.
Cartea de marţi, 30 septembrie:
“Drumul egal al fiecărei zile”, Gabriela Adameşteanu, editura Polirom
„Drumul egal al fiecarei zile” de Gabriela Adamesteanu urmareste istoria personala a unei tinere din provincie ajunse la Bucuresti ca studenta la Facultatea de Filologie. De viitorul ei atarna greu un trecut deloc agreat de responsabilii de la Cadre: tatal ei e in puscarie de ani de zile, iar unchiul care o gazduieste a fost exclus de la Catedra si din Partid pentru vina de a nu-i fi dat o diploma falsa unui secretar pe judet. In acest decor sordid, in care domina teama de excludere si marginalizare, Letitia Branea isi cauta drumul.
Romanul a primit Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor si Premiul Academiei.
A fost tradus in bulgara (Balkani, 2007), iar versiunea franceza va aparea in 2009 la Gallimard.
Citeste si Cele mai frumoase povesti de dragoste Castigatorii primei saptamani de concurs