Bustul lui Ion I.C. Brătianu din Timişoara a fost împodobit miercuri cu 150 de trandafiri galbeni şi portocalii depuşi de reprezentanţii PNL şi de câteva buchete de trandafiri albi şi violeţi aduse de cei de la PLR, pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la naşterea fostului preşedinte al liberalilor.

Evenimentul, organizat de liberalii reformatori, care au anunţat cu prioritate manifestarea în urmă cu două zile, s-a transformat într-o scenă de declaraţii despre întâietatea de a fi urmaşi ai fruntaşului liberal, clamată de ambele aripi, informează Agerpres.

PLR-iştii au fost iritaţi de faptul PNL-iştii le-au 'furat' ideea şi startul, prezentându-se în faţa statuii cu un ceas mai devreme decât ei, cu discursuri moderate referitoare strict la meritele celui sărbătorit.

Preşedintele PLR Timiş, senatorul Petre Ehegartner, în schimb, a lansat un atac la adresa foştilor colegi de partid, spunând că liberalii reformatori sunt urmaşii lui Brătianu, iar cei de la PNL 'sunt urmaşii lui Traian'.

Pe durata ceremoniei, liberalii reformatori au părut interesaţi mai mult dacă la depunerea jerbelor a fost prezent şi vreun reprezentant al PDL, 'de exemplu, Constantin Ostaficiuc (preşedinte PDL Timiş şi copreşedinte al Alianţei Creştin Liberale – n.r), care ar trebui să dea dovadă că a devenit liberal' şi despre cine i-a anunţat pe PNL-işti despre eveniment, astfel încât au 'furat' startul.

Petre Ehegartner a vorbit în faţa bustului lui Ion I.C. Brătianu despre personalitatea liberalului Dinu Patriciu, pentru care a avut doar cuvinte de laudă, fiind deputat de Timişoara în prima legislatură a Parlamentului României postdecembriste