Proprietatea este deja împărțită în 17 loturi, dintre care șase sunt destinate dezvoltării rezidențiale. Anul trecut, când a fost scos la vânzare, valoarea sa a fost estimată la un miliard de dolari. Acum două zile, când terenul a fost scos la licitație, a fost cumpărat pentru doar o sută de mii de dolari de către trustul care gestionează moștenirea fondatorului Mark Hughes.  Adică la prețul unei mașini sport.
Dar ce s-a întâmplat?
Dealul, numit „bijuteria coroanei” din sectorul imobiliar al orașului a fost deținut de prințesa Shams Pahlavi, sora ultimului Shah iranian, care a dorit să construiască un mare palat regal, dar nu s-a mai demarat proiectul măreţ.  Al doilea proprietar a fost producătorul TV Merv Griffin.
Griffin a vândut proprietatea pentru 8 milioane de dolari lui Mark Hughes în 1997. În 2000, însă, Hughes a murit brusc, după ce a ingerat un cocktail din droguri și alcool la vârsta de 44 de ani. Singurul său moștenitor este fiul său de 9 ani, Alexandru, care, însă, în conformitate cu testamentul, va avea acces la bani și proprietăți abia la vârsta de 35 de ani. Între timp, activele sunt gestionate de un trust, care în 2004 decide să accepte oferta omului de afaceri din Atlanta, Chip Dickens.
Cumpărătorul, însă, nu avea suma necesară și a cerut 45 de milioane în împrumut, cifră care, însă, în timp, între dobânzi și penalități, s-a ridicat la 200 de milioane. În 2016, Dickens transferă drepturile de proprietate asupra unei companii, Secured Capital Partners, controlată de partenerul său Victor Franco Noval. Dar datoria este prea mare pentru companie, care încearcă apoi să declare falimentul.
În acel moment, trustul Hughes forțează o licitație. Iar pe 20 august oferta prezentată, a fost de doar o sută de mii de dolari, achizitionând valorosul deal din Beverly Hills.
Şi fondatorul Amazon, Jeff Bezos,  a vizitat zona în persoană, a fost tentat de achiziție, dar după cum reiese nu s-a concretizat nimic, informează corriere