Cei mai mari bucătari din lume au explicat cum se face cea mai gustoasă rețetă de omletă. În primul rând, trebuie să alegeți tigaia potrivită. O tigaie antiaderentă este ideală. Tigaia antiaderentă de 20 cm are dimensiunea perfectă pentru o omletă făcută din trei ouă. Este indicat să nu faceți omletă din mai mult de trei sau patru ouă.
Cea mai gustoasă rețetă de omletă
Omleta se face foarte rapid, așa că nu e nevoie să măriți focul. Acest mic dejun trebuie făcut la foc mic, au mai spus marii bucătari.Folosiți o cantitate mică de unt – ½ lingură ar trebui să fie de ajuns – și încălziți-o până devine spumă. Pentru a obține omleta fragedă și cremoasă, trebuie să folosiți dispozitivul de amestecare potrivit.
Secretele marilor bucătari
În majoritatea rețetelor de pe net, se observă o spatulă de silicon sau o lingură de lemn pentru a rostogoli omleta. Cu toate acestea, există trucuri mult mai eficiente: Folosiți bețișoare chinezești pentru a amesteca ouăle. Amestecând ouăle cu aceste bețișoare, obțineți o compoziție fragedă. Bucătarii au mai spus că trebuie îndepărtați bulele care apar la suprafață.
Rețetă de omletă cu ciocolată
Există și o rețetă gustoasă de omletă cu ciocolată pentru cei care adoră dulciurile. Această omletă se face cu următoarele ingrediente:
- 2 ouă
- 1 lingura de zahăr
- 1 lingură pudră de cacao
- 50 de grame de ciocolată bucăți
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de zahar pudră.
Primul pas este să adăugați două ouă într-o farfurie și și să le bateți bine. După ce aveți ouăle bine bătute, adăugăm pudra de cacao și zahărul, amestecăm bine. Aveți nevoie de un tel pentru a amesteca. Se adaugă cantitatea de zahăr dorită.
Tăiați ciocolata în bucăți mici. Adăugați bucățile de ciocolată la amestecul anterior și amestecați bine. După ce amestecul este pregătit, puneți o tigaie la foc mediu și adăugați 1 lingură de unt. Este nevoie tot de o tigaie antiaderentă.
Se adaugă untul și amestecul de omletă de ciocolată în tigaie . Omleta trebuie întoarsă de pe o parte pe cealaltă pentru a se face bine. Aceasta rețetă se face la foc mediu. La final, adaugă zahărul pudră și gata.