Bucătarii au dezvăluit o rețetă de gem de piersici gustoasă și naturală. Ea nu conține conservanți și substanțe din plic. Gospodinele au nevoie doar de câteva ingrediente și de puțină răbdare.
Bucătarii au dezvăluit cea mai simplă și gutoasă rețetă de gem de piersici. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a o prepara, mai exact două kg piersici, un kg. de zahăr, zeama de la două lămâi și 150 ml. apă (un pahar nu prea mare).
Rețetă - gem de piersici
1. Pentru gemul de piersici, se spală cu atenție piersicile, se curăță de sâmburi și se taie în bucățele. Se pun bucățile de piersici într-o cratiță, de preferință mai largă, se adaugă apa și zeama de lămâie și se pune cratița pe foc mediu-iute.
2. Apa, adăugată la punctul 1, va începe să fiarbă imediat, oferind suficientă umiditate și piersicilor. Oricum, până la finalul preparării acestui gem de piersici, toată apa se va evapora. Se amestecă din când în când pe fundul vasului, ca să se evite să se prindă. Se fierb piersicile, fără zahăr adăugat, până când toate fructele se înmoaie și plutesc în lichid.
3. Temperatura la care se fierb fructe poate influența durata de gătire. Până și forma cratiței poate influența, cu cât e mai largă, cu atât mai repede vor fierbe fructele, toate în același timp. Cu toate astea, timpul potrivit este de 27 de minute. În acest timp, se amestecă cu o spatulă lată în gemul de piersici.
4. După cele 27 de minute se adaugă zahărul, tot deodată. Se amestecă scurt și se continuă gătirea gemului la foc mediu-iute, amestecând frecvent și insistând pe fundul vasului. După ce începe să fiarbă, se va forma la suprafață spumă, din unele impurități conținute de zahăr. Această spumă se îndepărtează cu grijă, de câte ori va fi cazul.
5. Cu toate că fiecare gospodină folosește ustensile diferite, gemul trebuie fiert cam 42 de minute, amestecând constant. Temperatura la care trebuie să ajungă gemul (orice gem) este de 103-106°C. În momentul în care gemul pare legat, trage cratița deoparte de pe foc. Pune o linguriță de gem pe o farfurioară și dă-o la congelator. Dacă, după ce este rece, îți place consistența gemului, ai teminat. Bucătarii recomandă un termometru.
Gemul de piersici poate fi băgat la frigider pentru câteva ore, potrivit lauralaurentiu.ro.