Cea mai căutată comoară din lume, găsită după 10 ani

Cea mai căutată comoară din lume, găsită după 10 ani

Un cufăr plin cu aur, diamante, smaralde şi rubine a fost ascuns în Munții Stâncoși. Cel care a găsit comoara doreşte să rămână sub anonimat.

Obiectele în valoare de peste 1 milion de dolari au stat ascunse timp de un deceniu undeva în pustiul Munţilor Stâncoşi şi au fost găsite, potrivit unui cunoscut colecționar de artă și antichități care a creat „vânătoarea de comori”. Anunţul oficial l-a făcut pe site - ul său.

Acum mai bine de 10 ani, un colecționar de artă și antichități a ascuns o comoară în Munții Stâncoși, iar apoi a scris o carte care oferea indicii pentru ca aceasta să fie găsită.

„Mii de suflete curajoase s-au aventurat în Munții Stâncoși în ultimul deceniu, căutând un cufăr plin cu aur, rubine, smaralde și diamante”, informează denver.cbslocal.

Forrest Fenn, colecționarul de artă și antichități, în vârstă de 89 de ani, care a creat vânătoarea de comori, a făcut anunțul duminică.

„Cufărul era sub un baldachin de stele în vegetația luxuriantă, împădurită a Munților Stâncoși”, a scris Fenn în anunțul său, adăugând: „Nu cunosc persoana care a găsit-o, dar poemul din cartea mea l-a dus la locul exact”.

Forrest Fenn a declarat pentru site-ul Santa Fe New Mexic: un bărbat care nu doreşte să-i fie publicat numele, a localizat cufărul  în urmă cu câteva zile, iar descoperirea a fost confirmată de o fotografie pe care bărbatul mi-a trimis-o”.

Fenn a postat indicii despre locul unde se află comoara într-un poem publicat în autobiografia sa din 2010 „The Thrill of the Chase”.

Mii de amatori au căutat în zadar  pentru a găsi cufărul despre care se credea că este umplut cu monede de aur, bijuterii și alte obiecte valoroase.  Mulți au renunțat la serviciu pentru a se dedica căutării, iar alții și-au epuizat economiile de-o viaţă.  Dar cel mai grav lucru a fost atunci când s-a anunţat faptul că cel puţin patru persoane au murit căutând comoara.

Întrebat ce a simțit acum că a fost găsită comoara, Fenn a spus: „Nu știu, mă simt pe jumătate bucuros, pe jumătate trist, deoarece goana s-a terminat”.

„Felicit miile de oameni care au participat la căutare și sper că vor continua să fie atrași de promisiunea altor descoperiri”, a mai spus colecţionarul.

Ne puteți urmări și pe Google News